Facebook görüntülü konuşma için Portal adını verdiği cihazı tanıttı - Haberler - indir.com

Facebook görüntülü konuşma için Portal adını verdiği cihazı tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-23 20:00:16
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Facebook Salı günü, Portal adını verdiği görüntülü arama cihazlarının üçüncü neslini ve işletmelerin cihaz filolarını çalışanlarına dağıtmalarını sağlayacak yeni bir hizmeti tanıttı.

Facebook’un görüntülü arama ekranlarına olan ilginin hala yükselişte olması insanların pandemiden sonrada bu ürünleri kullanmaya aktif bir şekilde devam edeceğini gösteriyor. Şirket, Portal cihazlarını ilk olarak 2018′de tanıtmış ancak ve herhangi bir satış rakamı açıklamamıştı. Pandemi nedeniyle dünya genelinde şirketlerde ofise dönüşü geciktirmeye devam ederken, bu cihazlar oldukça rağbet gördü. Facebook’un Portal adını verdiği görüntülü konuşma cihazı Amazon’un Echo Show ve Google’ın Nest Hub ürünleriyle rekabet ediyor.

Apple’ın Facebook’u tehdit ettiği öğrenildiApple’ın Facebook’u tehdit ettiği öğrenildi

Evde kullanım için oldukça uygun olan bu cihazlar iş ve okul ihtiyaçları için rahatlıkla kullanılabiliyor. 10 inçlik ekrana sahip 199 dolarlık bir cihaz olan Portal Go, Messenger üzerinden beş saate kadar bire bir görüşme sunuyor. Cihaz ekranı kapalıyken 14 saate kadar dinlemeye yetecek kadar bir taşıma sapına ve yeterli pile de ev sahipliği yapıyor. 

Facebook'un yepyeni Portal ürünleri!

Portal+’ın 349 dolara perakende satışa sunulacak ve ileri ve geri eğilebilen 14 inçlik geniş bir ekrana sahip yeni bir versiyonunu da bulunuyor. Yeni Portal+, görüntülü aramalar için masalarındaki kullanıcıların bilgisayarlarının yanına oturacak şekilde tasarlanmış durumda. Facebook yeni ürünle ilgili yaptığı açıklamada ilk sürümden daha iyi ses kalitesine sahip olduğunu söyledi. Tabi yeni nesil Portal’ların eski modellerden daha pahalı olduğunu da belirtmek gerek. 

Şuanda satışta olan bir önceki nesil 10 inçlik Portal 179 dolara satılıyor ve Portal+’nın önceki sürümü 279 dolara satılıyordu. Yeni nesil ürünlerin fiyat etiketi ise sırasıyla 199 dolar ve 349 dolar olarak belirlendi. Ancak, Facebook’un Portal Ürün Yönetimi Başkanı Micah Collins, bu yıl içinde bu cihazlar için muhtemelen revize edilmiş promosyon fiyatları olacağını söyledi.

Şirket üçüncü nesil Portallar’ın Salı gününden itibaren ön siparişe açılacağını ve 19 Ekim’de müşterilere gönderilmeye başlanacağını da belirtti.

Ayrıca Facebook, şirketlerin çalışanları için Portal cihazlarını satın almasına, dağıtmasına ve uzaktan yönetmesine olanak tanıyan küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik bir hizmet olan Portal for Business’ı da duyurdu. Konuyla ilgili açıklama yapan Collins, Portal for Business’ın bu yıl ABD’de beta olarak piyasaya sürüleceğini ve gelecek yıl daha yaygın hale geleceğini şu sözlerle belirtti; 

“Portal, bir iş günü boyunca sürdürmemiz gereken video bağlantısı miktarı göz önüne alındığında son derece kullanışlı ve bu eğilim ortadan kalkmıyor” dedi. 

Profesyonellere hitap etmek için de çaba sarf eden şirket Microsoft’un Teams çalışmalarını Aralık ayında Portal’a ekleyecek. Bu sayede Portal sahibinin cihazlarını Teams takvimlerine, kişilerine, dosya paylaşımına ve sohbet işlevlerine erişmek için kullanmasına olanak tanıyacak. 


İngiltere'nin eski başbakan yardımcısı Facebook'u savunduİngiltere'nin eski başbakan yardımcısı Facebook'u savundu

PAYLAŞ