Facebook Google'ın çip yöneticisi ile anlaştı - Haberler - indir.com

Facebook Google'ın çip yöneticisi ile anlaştı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-19 11:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz yıllarda kendi işlemcilerini üretmek amacıyla Apple'dan birkaç yetenekli ismi alan Google, bu sefer kendi yetiştirdiği elamanını rakip bir firmaya kaptırdı. Bloomberg'in ifadelerine göre Facebook, kendi silikon yetiştirme çabalarına liderlik yapmak için Shahriar Rabii'yi ikna ederek kendi firmasında işe aldı. Linkedln profiline göre Rabii, Google'ın çip tasarımı işe ile uğraşan grubun liderliğini uzun bir süre yapmıştı ve Instagram gibi üçüncü parti uygulamaların HDR+ kalitesinde fotoğraflar çekmesine olanak sağlayan Pixel Visual Cire oldu. Shahriar Rabii Temmuz ayına kadar Google hizmet eden birisiydi ve sosyal ağa yeni katılmış bir durumda.

Facebook herhangi bir açıklamada bulunmadı

Büyük işlemci hedefleri hakkında birkaç ay önceden yeni ekip kurmak amacıyla araştırmalar yaptığının ipuçlarını veren Facebook, çalışma konumları listelerinden biri baştan sona SoC/ASIC yazılımı ve sürücü gelişimi organizasyonu yönetecek bir lider arıyordu. Dünyanın en büyük firmalarından bir tanesi haline gelen Facebook, Apple tarzı teknoloji şirketlerinde olduğu gibi donanımları hakkında kimse tarafından pek bir bilgi bilinmiyor. Google'ın çip ekibini yöneten ve bu endüstrinin kendi isminden bahsettirmeyi başarmış birini kendi tarafına çekme hedefini, aynı zamanda projenin bir zaman ve kaynak kaybı olmasının önüne geçmiş olabilir.

Üreteceği çipleri Facebook nerede kullanacak

Bloomberg ile Rabii ve yeni ekip hakkında konuşmayı kabul etmeyen firma, üretimini yapacağı çipler hakkında ne amaçla kullanacağı henüz bilinmiyor daha önceden yayınlanan raporlara göre sosyal medya devi Facebook, video görüşmeleri için bir tablet ve Echo / Home tarzı akıllı hoparlör üzerinde çalışma yürütüyor. Edinilen bilgilere göre Rabii, şirketin sanal gerçeklik ve güçlendirilmiş gerçeklik lideri Andrew Bosworth altında görev yapacak. Fakat bunu ne anlam taşıdığını Facebook'un kendi Oculus cihazları için mi çipler ürettiği şimdilik bilinmiyor.





PAYLAŞ