Facebook gizlilik seçeneklerini güncelledi - Haberler - indir.com

Facebook gizlilik seçeneklerini güncelledi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-27 17:50:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Facebook' un geçtiğimiz ayda ortaya çıkan skandalı sonrasında kullanıcılarının yoğun tepkisine maruz kalmıştı. Ortaya çıkan tepkilerin ardından yeni adımlar atan ve ara ara iyileştirmeler yayınlayan Facebook, kullanıcılarının kaybolan güvenini tekrar kazanmaya çalışmak için yeni adımlar atmayı sürdürüyor. Facebook' un kullanıcılarını tekrardan kazanmak adına yaptığı yeni değişikliklere göre bundan böyle kullanıcılardan bazı önemli veriler için onay istenecek.

Yaşanan skandal sonrasında Facebook' un kurucusu Mark Zuckerberg' in ifade vermesinin ardından araştırmalar henüz tamamlanmasa da Facebook bu sorunlardan dolayı oldukça fazla bir kayıp yaşamış durumda. Bu kayıpları en aza indirmek adına yeni yayınlanan güncellemelerle çeşitli önlemler alınmaya başladı. Avrupa birliği tüzüğünün de yeni gizlilik politikaları adına yaptığı düzenlemelerden de etkilenen Facebook, dünya genelinde kullanıcılara verilerinin nasıl kullanacağı sorusu yöneltilecek.

Reklam ayarlarında da değişikliğe gidildi

Facebook yapılan güncellemeye göre reklam ayarları ve gizlilik ayarlarında da değişikliğe gitti. Bu değişikler şöyle:

İş ortaklarından alınacak bilgilere dayalı reklamlar: Kullanıcılara reklamlarla ilgili bilgilerin gözden geçirmeleri ve bu verilerin kullanıp ya da kullanılmaması seçeneği sorulacak.

Facebook profil bilgileriniz: Profilde din, siyasi ve ilişki durumları paylaşıma açıksa, Facebook tarafından kullanıcılara yine de bu bilgilerin paylaşıma açık olup olmayacağı sorulacak.

Facebook' ta yüz tanıma teknolojisi için izin: Yüz tanıma teknolojisi artık isteye bağlı kullanılabilecek. Bunun içinde kullanıcılarından izin isteyecek.

Gençler için özel reklam sınırlandırması: Yeni düzenlemede reklamlar da gençlerin hesapları kısıtlı olacak. Paylaşımlar herkese açık olmayacak. Doğum tarihi ve doğum yeri gibi bilgiler herkese açık olamayacak şekilde bir dizi gizlilik önlemleri alındı. 18 Yaş altı içinde yüz tanıma sistemi kapalı olacak.

Yapılan bir diğer değişikliğe göre  13 ve 15 yaş arasındaki kişilerde sınırlı paylaşım olacak. Reklamlar daha az gösterilecek. Kişiselleştirme daha az hale gelecek.

 





PAYLAŞ