Facebook Gizlilik Ayarları Değişiyor - Haberler - indir.com

Facebook Gizlilik Ayarları Değişiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Teknoloji

Popüler sosyal medya devi Facebook, gizlilik ayarlarında yeni bir değişikliğe gidiyor. Facebook bu sayede kullanıcıların çoğunun anlayamadığı ayarları daha anlaşılabilir bir hale getirmiş olacak.

Dün Facebook yetkililerin gerçekleştirdiği toplantı sonucunda önemli adımların atılmasına karar verilen sosyal medya sitesinde ilk olarak kullanıcıların herhangi bir ileti paylaştıklarında 'Arkadaşlar', 'Özel' ve 'Herkese Açık' seçenekleri arasından dilediklerini seçerek kimlerin paylaşılan içeriği görebileceklerini ayarlayabiliyorlardı.

Facebook'un yeni getireceği düzende ise bu butonlar kullanıcıların anlayabilecekleri şekilde detaylandırılarak kullanıma sunulacak.

Mesela; kullanıcı paylaştığı içerik için 'herkese açık' seçeneğini seçtiğinde 'bu ileti listenizde olmayanlar dahil herkese açık olacak' uyarısı ile karşılaşacaklar. Bu sayede de 'herkese açık' seçeneğinin kapsamı hakkında kullanıcılar daha açık bilgiye sahip olabilecekler.

Yeni gizlilik ayarlarının yanı sıra dinazor görseli eşliğinde kullanıcı ekranı özelliği de gelecek olan Facebook'a hatırlatma kutuları eklenecek ve bu sayede paylaşım yapan kullanıcının ekranında 'bu iletiyi kimlerle paylaştığınızı biliyor musunuz?' sorusu belirecek. Bu sorunun cevabını öğrenmek için açılan pencere üzerinde görüntüleyebilecekleri ayarlara girip gizlilik ayarlarını değiştirebilecekleri gibi bu sayede de kullanıcılar kimlerle ne paylaştıklarını daha sağlıklı bir şekilde anlayabilecekler.

Son zamanlarda kullanıcıların daha anlaşılabilir bir sosyal paylaşım deneyimi yaşamalarını amaçlayan Facebook'un masaüstü ve mobil uygulamalarını aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla indirebilirsiniz.





PAYLAŞ