Facebook GIPHY'i 400 milyon dolara satın aldı - Haberler - indir.com

Facebook GIPHY'i 400 milyon dolara satın aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-18 11:31:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

 ABD’li sosyal medya devi Facebook GIF uygulaması Giphy’yi 400 milyon dolar karşılığında satın aldı. Facebook’un Giphy hakkında gelecek planları arasında platformu Instagram ve diğer uygulamalara entegre etmek var.

Son yılların en eğlenceli tepkileri arasında olan GIF’lerin kullanımı giderek artıyor. GIF üretmenin en kolay platformlarından biri olan Giphy’nin bir süredir Facebook tarafından satın alınması gündemdeydi. Ve uzun bir süredir gündemde olan satın alma geçtiğimiz gün tamamlandı. Facebook Giphy’i 400 milyon dolara satın aldığını açıklasa da anlaşma şartlarını kamuoyuyla paylaşmadı. Şirketin Giphy için planları servisi Instagram ve Facebook gibi platformlarda kullanmak istemesi.

Facebook, karanlık mod masaüstü kullanıcılarının beğenisine sunulduFacebook, karanlık mod masaüstü kullanıcılarının beğenisine sunuldu

Bildiğiniz gibi Giphy’in GIF içerikleri sadece Facebook uygulamalarında değil, diğer sosyal medya platformlarında ve internette de sık sık karşımıza çıkıyor. Instagram’ın yerleşik çıkartma ve arama özelliğinin de sağlayıcısı olan Giphy bugünden itibaren Instagram için daha önemli bir hale gelecek gibi duruyor.

Giphy Facebook çatısı altına girdi

Facebook için oldukça önemli şirketlerden biri olan Giphy, satın almadan sonrada aynı şekilde çalışmalarına devam edecek. Zamanla Instagram’ın daha büyük bir parçası olacak olan Giphy aynı zamanda Facebok’un diğer uygulamaları içinde farklı entegrasyonlarla karşımıza çıkacak.

Facebook yeni uygulaması Discover'ı test ediyor

Ancak Giphy normal faaliyetlerine de devam edecek. Yani platformdan GIF indirmek için sadece Facebook uygulamalarını kullanma gibi bir koşul bulunmuyor. Şirket Giphy'nin aynı isimle yola devam etmesini planlarken aynı zamanda geliştiriciler içinde farklı entegrasyonlar önermeyi planlıyor. Satın almanın ardından Giphy için yeni yatırımlar yaparak yeni ilişkiler kuracağını açıkladı. Giphy'i artık hem geliştiriciler, hem de içerik tarafında daha fazla göreceğimizi de belirten şirket satın alma şartlarını gizli tutuyor.

Konuyla ilgili bir blog yazısı yayımlayan Facebook Product Başkan Yardımcısı Vishal Shah, Giphy'nin trafiğinin yüzde 50'sinin Messenger, Instagram, Facebook ve WhatsApp'tan geldiğine dikkat çekiyor.

İnternet kullanıcılarının GIF arayabilmesi için 2013 senesinde kurulan GIF arama motoru Giphy’nin ilk dikkat çeken büyümesi de Facebook sayesinde olmuştu. İçeriklerinin Facebook üzerinde paylaşılabilmesiyle güç kazanan Giphy ardından Twitter entegrasyonuyla popülerliğini iyice arttırmıştı. Gelişiminde Facebook’un önemli bir payı bulunan Giphy artık faaliyetlerine Facebook çatısı altında devam edecek. 


Facebook Facebook "Instagram Lite" uygulamasın fişini çekti
Facebook Messenger Rooms kullanıma sunulduFacebook Messenger Rooms kullanıma sunuldu

PAYLAŞ