Facebook Gerçek İsim Politikasında Değişiklik Yaptı! - Haberler - indir.com

Facebook Gerçek İsim Politikasında Değişiklik Yaptı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-11-02 14:00:28
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Sosyal Medya

Facebook'un üyelerini gerçek isimlerini kullanmaya zorlaması, ilk politika haline geldiği günden bu yana tepki çekiyordu. Sosyal ağ kullanıcılardan gelen bu şikayetler üzerine gerçek isim kullanma zorunluluğunu ortadan kaldıracağını duyurdu.

Bildiğiniz üzere Facebook, eğer bir kullanıcının hesabındaki isim o kişinin gerçek ismi değilse bu hesabı kapatıyordu. Hamburg veri koruma yetkililerinin Facebook'ta gerçek isim kullanma zorunluluğu kullanıcıların özel hayatını ihlal ettiği gerekçesini öne sürmesi üzerine Facebook, üyelerinin gerçek isimlerini kullanmalarını gerektiren "Gerçek isim politikası" değiştirme kararı aldı.

Facebook, kullanıcıların sahte isim kullanmalarını, o kişilerden daha fazla bilgi alması durumunda gerçekleştirecek. Bunu iki adımda yapan sosyal ağ, ilk olarak Facebook ismi yazılan alana kullanıcılardan bir de not eklemelerini istiyor.

İsim değişikliği yapan kullanıcıların gerekçelerini Facebook yetkilileri ve diğer kullanıcılar bilecek. İkincisinde ise Facebook kullanıcıların isim değişikliği taleplerini devlet onaylı belgeler yerine okul kimliği gibi belgelerle kabul edecek.

Aldığı bu kararla tamamında olmasa da değişikliğe giden Facebook böylece gerçek isim politikası ile ilgili işlemleri daha detaylı yürütebilecek. Şirketin söz konusu değişikliği Aralık ayında kullanıma sunması bekleniyor.





PAYLAŞ