Facebook gençlere ayda 20 dolar ödüyor - Haberler - indir.com

Facebook gençlere ayda 20 dolar ödüyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 13:55:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Facebook’a dair ortaya çıkan yeni bir bilgiye göre, şirket 2016 yılından beri VPN kuran gençlere aylık 20 dolar ödüyor.

Geçtiğimiz yıl çıkan veri çalma skandalları ile gündemin en çok konuşulan sosyal medya ağlarından birisi olan Facebook, bu anlamda bir türlü temize çıkamıyor. Ortaya çıkan bilgilere bakıldığında, kullanıcılarının verilerini izinsiz kullanma anlamında Facebook’un bayrağı elinde taşıdığını söylemek mümkün. Bu nedenle hem genç nüfusu hem de birçok kullanıcısını da kaybetti. Yine de yoluna devam etmek için çaba sarf eden Facebook hakkında bir gerçek daha ortaya çıkarıldı. Ortaya çıkan bu bilgiye göre, Facebook 2016 yılından beri, kullanıcılarına gizlice ödeme yaparak, onların verilerini topluyor.

2018'de çok eleştirilse de en çok Facebook uygulamaları indirildi2018'de çok eleştirilse de en çok Facebook uygulamaları indirildi

Facebook, bir VPN uygulamasıyla Android ve iOS platformlarında gençlere 20 dolar ödüyor

Facebook’a dair ortaya çıkan veri skandallarının ardı arkası kesilmiyor. 2018 yılında patlak veren olaylar, bu yıl da devam ediyor. Elde edilen son  bilgilerde, Facebook’un 2016 yılından bu yana Facebook Research isimli VPN uygulamasıyla, App Store üzerinden kullanıcılara uygulama önerdiği ve uygulamayı kabul edenlere 20 dolar ödediği öğrenildi. Bu işlem için daha çok 13 ile 35 yaş aralığının tercih edildiği ortaya çıktı. 20 dolar ödeyerek ilgi çeken Facebook’un sunduğu bu uygulamalar, pek de güvenilir değil. Guardian Mobile'dan güvenlik uzmanı Will Strafacth tarafından uygulamalar üzerinde yapılan incelemelere bakılırsa, 20 dolar karşılığında Facebook’a birçok bilgi satılıyor. Bunlardan bazıları, anlık mesajlaşma verileriniz, tarama geçmişiniz, gönderdiğiniz ve size gönderilen video ve fotoğraflar ve daha fazlası… Eğer böyle bir şeyin içerisinde bulunduysanız, şirket sizin de kişisel bilgilerinizi ele geçirdi demektir.


İlgili uygulamalar
Facebook LOL projesiyle geliyor!Facebook LOL projesiyle geliyor!

PAYLAŞ