Facebook, genç nüfusu geri kazanmak istiyor - Haberler - indir.com

Facebook, genç nüfusu geri kazanmak istiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-22 16:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Facebooki yaş ortalamasının giderek artması için aldığı önlemlere, yenilerini ekleyerek genç nüfusu kazanma çalışmalarına devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl oldukça kötü bir yıl geçiren ve veri skandalı haberleriyle gündemden düşmeyen Facebook, kullanıcı sayısında düşüş yaşamıştı. Bununla birlikte, yapılan anketlerin sonucunda, gençlerin Facebook kullanmayı artık tercih etmedikleri tespit edilmişti. Bu durum, Facebook’u rahatsız eden noktalardan birisi. Şirket daha önceden de genç nüfusu yeniden kazanmak adına birtakım çalışmalar yaptı ve son elde edilen bilgilere bakılırsa, bu çalışmalarına devam ediyor.

Facebook Messenger, Karanlık Tema Test EdiliyorFacebook Messenger, Karanlık Tema Test Ediliyor

Facebook, gençleri platforma çekmek için, Snapchat’in hikayaler özelliğini hem Instagram hem de Facebook’a getirdi. Bununla beraber 2018 yılı içerisinde, Facebook Watch’ı duyurarak Youtube’a rakip oldu. Böylece Youtuber’ların Facebook üzerinden de yayın yapmasını sağladı. Sosyal medya devi, gençleri yeniden kendisine bağlayabilmek için yaptığı denemelerine bu yıl da devam ediyor.

Facebook Watch Nedir?

Facebook, LOL isimli yeni bir servis üzerinde çalışıyor

Son bir buçuk yıl içerisinde, sosyal medya devi Facebook’un genç nüfusunda ciddi bir düşüş meydana geldi. Gençlerin artık Facebook’u tercih etmemesi üzerine, gençlere yönelik yenilikler yapan Facebook, bu çalışmalarına bu yıl da devam edecek gibi görünüyor. Elde edilen son bilgilere bakılırsa, Facebook şu sıralar LOL isimli bir servis üzerinde çalışıyor. Servisin ne zaman çıkacağı ve ayrı mı yoksa Facebook’un içerisinde bir servis mi olacağı dışında birçok detay netlik kazandı gibi. Servisteki içerikler, Facebook’ta bulunan en iyi içerik sayfalarına göre belirlenecek. Servisin geliştirilmedeki amacı, sosyak medyadaki içeriklerin, daha fazla kullanıcıya ulaşabilmesi. Tabi esas amaç, popüler olanı sunarak, gençleri yeniden kazanmak.

Facebook Messenger, Karanlık Tema Test Ediliyor

Henüz servisin kullanıma sunulup sunulmayacağı da kesinleşmiş bir konu değil, servis kullanıma sunulsa bile, beklenen etkiyi yaratıp yaratmayacağı da net olarak bilinmiyor. LOL servisi, gençleri yeniden Facebook’a bağlama konusunda yeterli olmayabilir de. Bunlar ancak, konseptin uygulanmasından sonra ortaya çıkacak.

 


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ