Facebook gazetecilik eğitim programını Türkiye'de başlattı - Haberler - indir.com

Facebook gazetecilik eğitim programını Türkiye'de başlattı

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-24 20:34:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Son dönemlerde pek çok faklı projelerde yer alan Facebook bu kez de bir eğitim haberi ile gündemde. Kadir Has Üniversitesi ve Habitat Derneği ile bir işbirliği yapan Facebook , Türkiye’de binden fazla gazeteci ve gazetecili öğrencisinin katılabileceği Facebook ve Instagram’ın habercilikte etkin bir şekilde kullanımını konu alan bir eğitim programı başattı. 

Facebook, Kadir Has Üniversitesi ve Habitat Derneği (Habitat) işbirliğiyle Türkiye'deki gazeteciler ve gazetecilik öğrencileri için başlattığı eğitim 21 Ekim itibariyle başlamış bulunuyor.  Programın ilk eğitiminde 21-22 Ekim tarihlerinde Facebook'un İstanbul'daki topluluk merkezi Facebook İstasyon'da 12 gönüllüye eğitim verildi. 23 Ekim itibariyle Program sosyal medya uygulamalarında hikaye anlatımına odaklanan bir eğitimle ilerledi ve önümüzdeki günlerde de farklı eğitim programlarıyla devam edecek. Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü ve Habitat Derneğin'deki eğitime gönüllü olanlar Türkiye'deki gazetecilere ve gazetecilik öğrencilerine Facebook ve Instagram'da hikaye anlatımı konusunda kapsamlı bir eğitim verecek. 

Facebook “İstanbul” rehberi yayımladıFacebook “İstanbul” rehberi yayımladı

Facebook gazeteciliğin dijital yönlerini anlatan bir eğitim için kolları sıvadı! 

Önümüzdeki 12 ay boyunca devam etmesi beklenen bu eğitim programında Facebook’un amacı Türkiye’de binden fazla gazeteciye ulaşmak. Genellikle iki günlük programlar halinde ilerleyecek eğitimde Instagram'da hedef kitle oluşturmaya yönelik eğitimlerle birlikte Facebook Live ve Facebook Watch gibi servislerin etkili kullanımı, Instagram Hikayeler ve IGTV gibi Facebook ve Instagram özelliklerini kullanarak video aracılığıyla hikaye anlatımına odaklanan programlarla sürdürülecek. Bunlara ek olarak eğitim programı yanlış bilgilendirmenin de önüne nasıl geçileceği yönünde kapsamlı bilgiler içeriyor. Platformlarda telif hakları ile nefret söyleminin yasal yönleri konularında araçlar ve doğruluk kontrolleri gibi önemli detaylar da anlatılacak. 

Facebook Haberler geliyor!

İlk eğitimlerini vermek üzere eğitmenlerle bir araya gelen Facebook Medya Ortaklıkları Departman Yöneticisi Eren Sağır, günümüzde gazetecilerin özellikle iş bulmak için dijital becerilere sahip olmalarının oldukça önemli olduğunu dile getirdi. Sosyal meyda platformlarının ve araçlarının önemli haberleri paylaşmak konusundaki öneminin dünya çapında günden güne arttığına değinen Eren Sağır, “Biz de dünyanın belki de en büyük haber alma platformlarından biri olarak, yanlış bilgilerle savaşmayı, haber okuryazarlığını desteklemeyi, yeni girişimlere yatırım yapmayı ve platformumuzdaki gazeteciliği iyileştirmeyi önemsiyoruz.” açıklamasını yapan Sağır, Kadir Has Üniversitesi ve Habitat Derneği gibi iki saygın kuruluşun da desteği ile birlikte eğitim programının Türkiye’deki gazetecilerin sosyal medya platformlarında daha kaliteli habercilik yapmalarına ve iş bulmalarına yardımcı olacaklarını umduklarını da belitti.  

Dijital gazetecilik önemli bir hale geliyor 

Konuyla ilgili bir başka açıklama yapan Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölüm Başkanı Doç. Dr. Eylem Yanardağoğlu da, Türkiye’deki gazetecilerin dijital platformlardaki yeteneklerini geliştirmenin önemini vurgulayarak sözlerine devam etti; “Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü olarak, ülkemizdeki gazetecilerin, yeni medya, gazetecilik ve iletişim öğrencilerinin dijital platformları en etkili şekilde kullanabilmek için ihtiyaç duydukları bilgilere ulaşabilmeleri bizim için çok önemli.” açıklamasını yapan Eylem Yanardağoğlu, dijitalleşmenin Türkiye’deki sosyal medya platformlarını da etkilediğini ve bu platformların haber alma konusunda önemli bir nokta haline geldiğinin altını çizdi. Gazeticlerin ve gazeteci adaylarının yeni medyanın sunduğu olanakları en iyi şekilde kullanması gerektiğini belirten Yanardağoğlu, Facebook ve Habitat Derneği iş birliğiyle Türkiye’de başlattıkları dijital gazetecilik eğitiminin bir parçası olmaktan mutluluk duyduklarını da belirtti.  

Facebook ve Instagram sahte haber uyarı özelliği geliyor

Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır ise yaptığı açıklamada “Facebook Dijital Gazetecilik Projesi’nin gazetecilerin ve gazetecilik öğrencisi gençlerimizin dijitalleşme kapasitelerinin ve mesleki yeterliliklerinin geliştirilmesi yönünden büyük öneme sahip olduğu kanısındayım.” açıklamasıyla geleneksel medya çalışanlarının ve gazetecilik öğrencilerinin yeni medyanın şekillendirdiği dünyaya uyum sağlayabilmelerinin önemine dikkat çekti. Bu projenin amacının da gazetecilik öğrencilerinin medya alanında çalışabilmesi için gereken yeteneklerle donatılması ve hem kurum, hem de kendi girişimleri için başarıya ulaşabilecekleri bilgilere erişmelerini sağlamak olduğunu belirtti. 


Facebook çocuklar için önlem alıyor!Facebook çocuklar için önlem alıyor!
Facebook ile Amazon, DeepFake tehlikesine savaş açtıFacebook ile Amazon, DeepFake tehlikesine savaş açtı

PAYLAŞ