Facebook Gaming ve Xbox konsolları Oculus'la güç kazanacak - Haberler - indir.com

Facebook Gaming ve Xbox konsolları Oculus'la güç kazanacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-06 14:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Oyun dünyasında atılan adımlarla birbiri ardına gelen yenilikler artık her şeyin yavaş yavaş VR dünyasını taşınmasını sağlıyor. İddialara göre bu konuda yeni bir adım atan Facebook Gaming ve Xbox ortaklığı konsolları Oculus ile buluşturacak.

Yeni nesil oyun konsollarının yanı sıra oyun dünyasında etkileri en bariz olan yeniliklerden biri de VR teknolojisi oldu. Özellikle Half-Life: Alyx piyasaya sürülmesinin ardından gözlemlenen tepkiler oyuncular için gerçekçiliğin ne kadar önemli olduğunun gözler önüne serilmesinde büyük ölçüde etkili oldu. Bu pazardan pay alabilmek için pek çok oyun ve teknoloji şirketi ise projelerini hızlandırmış durumda. Yeni iddialara göre VR alanında Facebook ve Xbox yeni bir ortaklığa imza attı. Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinin böyle kritik bir karar alması ise yakın zamanda oyun dünyasındaki tüm seyri değiştirecek gibi duruyor.

HyperX, Microsoft Xbox ve Sony PS4 İçin Konsol Aksesuarlarını TanıttıHyperX, Microsoft Xbox ve Sony PS4 İçin Konsol Aksesuarlarını Tanıttı

Xbox VR Oculus'la gelebilir

Bu ortaklığı daha iyi anlamak için son birkaç ayda yaşanan olaylardan biraz söz edelim. Bildiğiniz gibi yakın bir dönemde yayımcıların bel bağladığı platformlardan biri olan Mixer kapatıldı. Bu hamleden önce ise Microsoft’un Mixer yayınlarını Xbox’ta önermesi için bir anlaşması söz konusuydu. Bu gelişmenin ardından Facebook Gaming platformunun Xbox dünyasına senkronize olması için yeni bir anlaşma gündeme geldi. Bir yayım platformu haline gelebilmek için son dönemlerde sosyal medya uygulamalarıyla birlikte büyük bir çaba sarf eden Facebook için bu adım kritik bir öneme sahipti demek yanlış olmaz.

Facebook Gaming, yayın denetimi aracını duyurdu

Son birkaç ise Xbox’in Xbox VR adıyla karşımıza çıkacağı öngörülüyor. Görünüşe göre şirket bu noktada da Facebook ile anlaşmış durumda. İddialara göre Xbox karşımıza Facebook’un Oculus VR gözlükleri ile çıkabilir. İki şirket içinde oldukça yararlı olacak bu oyun dünyasında güçlü bir rekabet oluşturma ihtimali de oldukça yüksek. Daha öncelerinde uzak bir hayal gibi görünen Xbox VR’ın Oculus ile gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceğini ilerleyen zamanlarda göreceğiz.


Deli gibi yatırım yapılan Facebook Gaming pazar payı ile dikkatleri üzerine çektiDeli gibi yatırım yapılan Facebook Gaming pazar payı ile dikkatleri üzerine çekti
Facebook Gaming Facebook Gaming "Turnuvalar" özelliği beklenenden erken erişime sunuldu

PAYLAŞ