Facebook Gaming

Facebook Gaming "Turnuvalar" özelliği beklenenden erken erişime sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-09 20:31:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler sosyal medya sitesi olan Facebook oyun yayın servisi olan Facebook Gaming için önemli bir özellik erken erişime açıldı. İsteyen herkesin katılabileceği ve arkadaşları ile turnuvalar gerçekleştirebileceği bir özellik erken erişimle kullanıma sunuldu. Facebook Gaming’in bu yeni özelliği özellikle bulunduğumuz karantina sürecinde sosyal bir alan oluşturmayı hedefliyor. Facebook’un erken erişime açmış olduğu turnuva özelliği ile koronavirüs salgınının etkisini sürdürdüğü bu zorlu dönemde kullanıcıların eğlenmesi hedefleniyor. Facebook Gaming turnuva özelliğinin mühendisi olan Mina Abouseif, GamesBeat ile yaptığı röportajda özelliğin üzerinde uzun süredir çalıştıklarını ve insanların karantina süreciyle daha iyi baş etmeleri için erken yayınlama kararı aldıklarını belirtti.

Facebook Gaming Turnuvalar’a herkes katılabilecek

Facebook Messenger'ın yeni masaüstü uygulaması yayınlandı!Facebook Messenger'ın yeni masaüstü uygulaması yayınlandı!

Yayıncılar takipçileri, kullanıcılar arkadaşları ile turnuvalar düzenleyebilecek veya küresel bir e-spor turnuvası gerçekleştirmek isteyen şirketler turnuva gerçekleştirebilecek. Skor tabloları, eşleşmeler ve diğer her şey için Turnuvalar sayfası sanal olarak oluşturulacak. Facebook Gaming erken erişim turnuvalarında katılımcılardan geri bildirim toplamayı da sağlayacak. Facebook ve Oculud geçtiğimiz günlerde oyun şirketlerinin koronavirüs hakkında farkındalık yaratarak Dünya Sağlık Örğütü’nün desteklemiş olduğu #PlayApartTogether kampanyasına katıldıklarını da açıklamıştı.

Facebook Gaming, katılımcıların maçları kordine etmeleri için ise organizatöre ihtiyaç duyuyor ve henüz eşleşmeleri otomatik yapamıyor. Maç sonuçlarını bildirmek için şimdilik oyunculara ve organizatörlere güveniliyor. Geliştirilmeye devam eden Facebook Turnuva için ilerleyen günlerde yeni özellikler de sunulması bekleniyor.


Facebook'un Android sürümüne yeni özellikler geliyorFacebook'un Android sürümüne yeni özellikler geliyor
Facebook'un çiftler için geliştirdiği yeni mesajlaşma uygulaması Facebook'un çiftler için geliştirdiği yeni mesajlaşma uygulaması "Tuned"

PAYLAŞ