Facebook Gameroom nedir? - Haberler - indir.com

Facebook Gameroom nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-11-18 01:49:50
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Soru-Cevap

Facebook, kendisine yeni bir rakip daha seçti duyurduğu yeni platformuyla Steam'e rakip oldu. Facebook, Gameroom adlı oyun platformunu, indirmeye sunduğunu duyurdu.

Sosyal medya hesapları arasında en popülerlerden birisi olan Facebook, kendisini her geçen gün biraz daha geliştirerek, kullanıcılarına daha kolay bir kullanım imkanı sunuyor. Kullanıcıları için uygulamalarını çeşitlendiren Facebook, bu çeşitliliğe bir yenisini daha eklediğini kullanıcılarına duyurdu. Bu yeni uygulamanın Facebook'a eklenmesiyle, Facebook aynı zamanda Steam'e rakip oldu. Facebook' un kurucularından biri olan Mark Zuckerberg geçtiğimiz günlerde Steam, Origin gibi bir masaüstü oyun platformu çıkaracakları yönünde duyuru yapmıştı. Bu duyurunun ardından Facebook, Gameroom'u kullanıcılarına duyurarak indirilmeye sundu.

Facebook, sosyal medya hesapları arasında son zamanlarda en çok yenilik yapan isim olarak sürekli gündeme geliyor. Son olarak yeni bir alanda daha adından söz ettirmeyi başardı. Mobil oyunların popülerleşmesiyle beraber, Facebook'ta yer alan oyunlara olan ilginin azalmasına neden olmuştu. Durum böyle olunca, Facebook'tan masaüstü projesine yatırım yapacağı yönünde açıklama geldi. Böylelikle Gameroom duyurulmuş oldu. Gameroom, bir başka popüler oyun platformu olan Steam'e rakip olmaya hazırlanıyor. Henüz yeni indirilmeye sunulan Gameroom adlı uygulamada şimdiden oyunlar yer alıyor. Facebook, Unity ile anlaşma sağlayarak oyuncuları da oyun yapımına teşvik ediyor. Oyun tasarlamak isteyen kullanıcılar, oyunlarını istedikleri gibi modelleme şansına sahipler. Modelledikleri oyunları, hangi kategoriye aitse oraya yükleyebiliyorlar. Gameroom' un içinde Android ve IOS uygulamalarını yayınlayabileceği bir bölüm de yer alıyor. Şimdiden oyuncularına birçok imkan tanıyan Gameroom, Steam'e büyük rakip olma yolunda ilerliyor.

 

 





PAYLAŞ