Facebook Flicks Nedir? - Haberler - indir.com

Facebook Flicks Nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-23 22:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

İnternet ortamının sosyal medya devi Facebook tarafından yeni bir buluş ortaya çıktı. Saniyenin 'yedi yüz beş milyon altı yüz binde biri' olarak niteledirilen bu Flicks adlı buluş nedir detaylıca bakacağız. Facebook'u bir sosyal medya olmasının haricinde ücretsiz internet projeleri ve büyük veri alanları gibi birçok kategoride yatırımlar yaptığı biliniyor. Facebook'un yeni yazılımsal buluşu olan Flicks ise saat, saniye yada dakika gibi yaşanan zamanı bölümlendiren yeni bir birim ortaya çıktı diyebiliriz. Zamanı tanımlamak için kullandığımız bu birimler ile ekonomi dönüyor diyebiliriz.

Github üzerinde paylaşılan detaylara göre Facebook'un yeni buluşu Flicks, 'bir nanosaniyeden daha büyük olan en küçük zaman birimi' olarak tanımlanıyor. Bu noktada bir Flicks saniyenin 1/705.000.600'ni nitelendiriyor. Bir nano saniye ise saniyenin milyarda biri demek oluyor. Buda 1/1.000.000.0000 olarak ölçümlenebiliyor. En basit hesaplama ile ise bir Flick'in yaklaşık olarak 1.41723356 nano saniyeye eşit olduğu ifade ediliyor. Peki buluşu sağlanan Flicks ne işe yarıyor'

Flicks Ne İşe Yarıyor?

Flicks'in temel anlamda videolardaki kare hızlarında kullanılabilecek bir birim olduğu dile getiriliyor. Programcılarında işine yaraması beklenen bu buluş ile beraber yüksek bütçeli profesyonel filmler içinde oldukça önemli bir birim olması bekleniyor. Flicks'in ise henüz pratik kullanımda nasıl bir etki sağlayacağı bilinmezken Facebook'un önümüzdeki günlerde gerçekleştireceği F8 konferansında bu konuyla alakalı net açıklamalar yapması bekleniyor.





PAYLAŞ