Facebook, Filistin'den özür diledi - Haberler - indir.com

Facebook, Filistin'den özür diledi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-07 17:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sosyal medya devi Facebook, Filistin paylaşımlarının engellenmesine yönelik açıklama gerçekleştirdi ve özür diledi. Facebook, Kanadalı kullanıcıların Filistin’i destekleyen paylaşımlarında yaşanan engellemelerin “teknik bir arızadan kaynaklandığını” belirtti ve özür diledi. Geçtiğimiz haftalarda Filistin’de yaşanan şiddet ile alakalı paylaşımların kaybolduğu ve görüşlerinden dilindiği üzerine Kanadalı kullanıcılar şikayetlerde bulundular. Facebook ise bu sorunun teknik bir arızadan kaynaklandığını duyurdu. Şirket kullanıcıların bilgileri paylaşmasını etkileyen sorun hakkında özür diledi.

Facebook'tan Filistin'e özür

Facebook hesabında devre dışı bırakma ve kalıcı olarak silme işlemleri nasıl yapılır?Facebook hesabında devre dışı bırakma ve kalıcı olarak silme işlemleri nasıl yapılır?

Facebook konu hakkında yaptığı açıklamada; "Dünyanın dört bir yanındaki hikayeleri de etkileyen bu hata asla olmamalıydı. Önemli olaylara dikkat çekemediklerini hisseden veya bu konuda kasıtlı olarak seslerini bastırıldığını düşünen herkesten çok özür dileriz. Niyetimiz asla bu değildi. Belirli bir topluluğu veya bakış açısını susturmak da istemiyoruz. Politikalarımız, herkese söz hakkı vermek ve onları uygulamalarımızda güvende tutmak için tasarlanmıştır ve bu politikaları kim olursa olsun eşit olarak uygularız" sözlerini dile getirdi.

Diğer yandan İsrail yanlısı yayın ve servislerin diğer Orta Doğu içeriklerinin sorundan etkilenip etkilenmediğine dair bilgi verilmedi. CBC’ye konuşan Filistinli destekçiler, sosyal medya hesaplarındaki paylaşımların yok olduğunu, Facebook’un yaşanan son şiddetle ile alakalı içerikleri engellendiği iddia edilmişti. İsrail askerlerinin geçtiğimiz ay sonunda Kudüs’te Mescid-i Aksa ve sonrasında Gazze’ye düzenlediği saldırılar kapsamında 67’si çocuk 39’u kadın olmak üzere toplam 256 kişi hayatını kaybetmiş ve geride yüzlerce yaralı insan olmuştu. Sosyal medya kullanıcıları da tüm engellemelere rağmen paylaşımlar ile Filistin’e desteklerde bulundular.  


Facebook'dan Clubhouse rakibi Live Audio Rooms görüntülendiFacebook'dan Clubhouse rakibi Live Audio Rooms görüntülendi
Facebook Spark AR platformu için yeni özelliklerini tanıttıFacebook Spark AR platformu için yeni özelliklerini tanıttı

PAYLAŞ