Facebook eski gönderileri silmenin yolunu açıkladı - Haberler - indir.com

Facebook eski gönderileri silmenin yolunu açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-03 13:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından birisi olan Facebook, nihayet eski gönderileri çoklu seçerek silmeye yarayan kolay bir yolu kullanıcılarına sundu. Facebook, yıllardır sahip olduğunuz ve kullandığınız sosyal medya hesabınızdaki çok eski ve gereksiz paylaşımlarınızı bu yeni yöntemi ile çok kolay bir şekilde silmenize yardımcı olacak. “Gönderileri Yönet” adlı bir yeni özelliğini buna yönelik duyurdu. Bugünden itibaren kullanıcılara açılacak olan özelliğin herkes için aktif olması ise birkaç hafta gibi bir süre sürebilir.

Facebook platformu uzun süredir aktif olan bir servis olduğu için çok eski günlere ve tarihlere ait paylaşımlarınız olabilir. Bu eski paylaşımlarınızı silmek bazen iyi olabilirken, tam bu noktada Facebook’da bu durumu kolaylaştırmak adına yeni bir özellik sunmaya hazırlanıyor.

Facebook hesabını nasıl kalıcı olarak silebilirsiniz?Facebook hesabını nasıl kalıcı olarak silebilirsiniz?

Eski Facebook gönderilerinizi çok kolay şekilde silebileceksiniz

Kullanıcılar normal şartlarda çok eski paylaşımlarını silmek için üçüncü parti uygulama ve sitelerden yardım almak zorunda kalıyorlardı. Ancak Facebook’un platformuna kazandıracağı “Gönderileri Yönet” adlı özelliği ile eski tarihli gönderilerinizi içerik türü ve tarihine göre filtreleyebileceksiniz. Bu yeni araç sayesinde ise profilinizde yıllardır biriken paylaşım yığınınızı kolay bir şekilde temizlemiş olacaksınız.

Bu noktada kullanıcılar içerikleri kalıcı olarak silmek noktasında pek sıcak yaklaşmıyor. Sosyal medya devi Facebook’un bunun için de bir çözümü bulunuyor. Dileyen kullanıcılar, içerikleri tam olarak silmek yerine Instagram’da olduğu gibi arşivleyebilecekler. İçeriklerinizi silerseniz ise silinen gönderilerin hepsi 30 gün sonra kalıcı olarak silinmiş olacak. Dilerseniz bunlar elle hemen bir şekilde silinebileceğini de söyleyelim. ABD merkezli Facebook, bu özelliğini getirme noktasında geç kalmış gibi gözükse de, nihayet bu problem ile alakalı bir çözüm sunmuş oldu. Diğer yandan eskiden oldukça karışık olan gizlilik kontrolleri daha kolay ve kullanışlı bir hale getirilmiş oldu.


Facebook'un canlı spor etkinlikleri için ikinci ekran yeni uygulaması VenueFacebook'un canlı spor etkinlikleri için ikinci ekran yeni uygulaması Venue
Facebook popüler sayfaların sahiplerinin kimliklerini doğrulayacakFacebook popüler sayfaların sahiplerinin kimliklerini doğrulayacak

PAYLAŞ