Facebook ekran paylaşma özelliği mobile de geliyor - Haberler - indir.com

Facebook ekran paylaşma özelliği mobile de geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-31 19:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Ekran paylaşma özelliği birbirinden farklı platformlarda kullanılan ve her geçen gün daha da yaygınlaşan bir özelliktir. Gerek sevdiklerimizle kendi cihazımız üzerinden çeşitli içerikler göstermek gerek farklı bir bilgisayar üzerinden diğer bir bilgisayara uzaktan erişim sağlamak için oldukça önemli olan bir özelliktir. Halihazırda bu özelliğin kullanıldığı bazı uygulamalar vardır. Sosyal medyalar arasında bir dev olmayı başaran Facebook da ekran paylaşımı yapılan uygulamaların arasında yer alıyor. Elde edilen son bilgilere göre,Facebook'da ekran paylaşımı özelliğinin üzerinde çalışıyor. Konu ile ilgili elde edilen bilgiler sızıntı olduğu için doğrulu kesin değildir. Söylentilerin doğru olması halinde bu özellik Messenger uygulaması üzerinde kullanılacak. 

Ekran paylaşma özelliği Facebook'da nasıl çalışacak?

Bildiğiniz üzere ekran paylaşma özelliği halihazırda bir takım platformlarda kullanılıyor ve kullanıcıların deneyimleri zenginleştiriliyor. Başarılı sızıntılar yapmak ile gündeme gelen Jane Manchun Wong, bu kez de Facebook platformunun üzerinde çalıştığı yeni bir özellik ile gündeme gelmeyi başardı. Wong tarafından atılan bir tweet ile beraber Facebook'un ekran paylaşma özelliği hakkında bilgi edinmek mümkündür. Şu an için Facebook'un Messenger uygulaması üzerinde test edilen bu özellik gelecek günlerde kullanıcıların kullanımlarını kolaylaştıracak niteliktedir. Bu özellik ile beraber kullanıcıların hayatı kolaylaştırılacak. 

Facebook sahte Suudi hesaplara savaş açtıFacebook sahte Suudi hesaplara savaş açtı

Elde edilen görüntüleri değerlendirdiğimizde ekran paylaşma özelliğini uygulama üzerinden aktif hale getirmek için video ve sesli arama düğmesini dokunmamız gerekecek. Şöyle ki bu özellik, "Ekranınızı Birlikte Paylaşın" adı ile beraber uygulama üzerinde karşımıza çıkabilir. Wong verdiği bilgilerin yanı sıra aynı zamanda yeni özellik hakkında deneyimlerini de aktardı. Verilen bilgilere göre, ekran paylaşma özelliği açıldığı anda kamera özelliği kapanıyor ve sohbet kısmında yer alan herkes açılan ekranı görebilecekler. Bu anlamda değerlendirdiğimizde Google'ın, MJane Manchun Wongeets uygulaması ile özelliğin benzerlik gösterdiğini söylemek mümkündür. 

Android cihaz tarafında uygulamanın sunduğu içerikleri kullanmak için kullanıcının Messenger uygulamasının gizlilik ayarlarından gerekli izinleri vererek kullanım alanlarını genişletmeleri gerekiyor. Aksi halde ekran paylaşma özelliği mümkün gözükmüyor. Sosyal medya platformları bildiğiniz üzere birbirinden farklı özelliklere sahip son derece geniş içerikler sunan platformlardır. Bu sebeple zaman zaman çeşitli güvenlik açıkları verilebiliyor. Geliştirici şirketler bu gibi durumların yaşanmaması adına sık sık sosyal platformları güncelleyerek yeni gelişmeleri uygulamalara aktarıyorlar. Bunun yanı sıra aynı zamanda platformların kullanıcı dostu olması adına sosyal medyalar üzerinde sık sık yeni testler yapılıyor. Yapılan bu testler zaman zaman Wong gibi başarılı sızıntılar ile anılan kişiler tarafında gündeme geliyor.

Fakat, test aşamasında söz konusu bu özelliklerin son kullanıcıya kadar sunulmasına kadar biraz zaman geçtiğini de bilmekte elbette ki fayda vardır. Bunun yanı sıra aynı zamanda yine bu özelliklerin sadece test aşamasında kaldığını ve henüz herhangi bir kullanıcıya sunulmadığını da bilmekte fayda vardır. Her geçen gün büyüyen sosyal medya platformları, gelişmiş özellikleri ile çeşitli alanlarda zengin bir şekilde kullanılmakta ve her geçen gün daha da gelişmektedir. 

 


İlgili uygulamalar
Facebook 51.bölge istilası etkinliğini kaldırdıFacebook 51.bölge istilası etkinliğini kaldırdı
Facebook için arama geçmişi silme özelliği geliyorFacebook için arama geçmişi silme özelliği geliyor
Facebook yönetimi Instagram'ın reklamlarını arttıracakFacebook yönetimi Instagram'ın reklamlarını arttıracak

PAYLAŞ