Facebook, ''Donate'' Özelliğini Duyurdu - Haberler - indir.com

Facebook, ''Donate'' Özelliğini Duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-06 16:41:41
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Uygulama

Facebook, kendi blogu üzerinden duyurduğu ''Donate'' butonunu devreye sokarak kâr amacı gütmeyen kuruluşların sayfaları üzerinden direkt olarak bağış alabilmelerinin önünü açmış oldu.

Yeni eklenen ''Donate'' yani ''bağış yap'' butonu ile kullanıcılar kâr amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşlarına sosyal ağ üzerinden diledikleri miktarlarda bağışta bulunabilecekler. İlgilendikleri kuruluşa ait sayfada yer alacak olan donate butonuna basarak kullanıcılar öncelikle bağış yapmak istedikleri tutarı belirleyecek ve daha sonra ödeme yöntemlerinden istediklerini seçerek bağışlarını kuruluş hesabına aktarabilecekler. Kullanıcılar ''Donate'' butonunu hem sivil toplum kuruluşlarının sayfalarının üst kısımlarında hem de iletilerinin alt kısımlarında görebilecekler.

Ayrıca Facebook, yapılacak olan bağışlar için hayırseverlerden herhangi bir ücret talep etmemekle beraber kullanıcıların belirledikleri bağış miktarı ile kredi kartı aktarımları arasındaki masraf farkını da kendi ödemeyi kabul ediyor. Bu sayede de hayırseverler ekstra masraf ödemeden bağışlarını yapabilmiş oluyorlar. Facebook'un böyle bir konuda duyarlı olması ve kâr amacı gütmeyen kuruluşları bağışçılar ile bir araya getirmesi oldukça güzel bir hareket olmakla beraber kâr amacı gütmeyen kuruluşlar Facebook'a bu adres üzerinden başvurarak kendileri içinde bağış toplanması talebinde bulunabilecekler. Ayrıca hayırseverler bağışlarını önümüzdeki günlerde iOS, Android, Windows Phone üzerinden de yapabilecekler.

Şu an için Türkiye'deki Sivil Toplum Kuruluşları'nın talepte bulunamadığı bu özellik, tahminimize göre yakın bir zaman içerisinde ülkemizdeki kuruluşlar içinde aktif olacaktır.





PAYLAŞ