Facebook Donald Trump'la ilgili reklamları yayından kaldırdı! - Haberler - indir.com

Facebook Donald Trump'la ilgili reklamları yayından kaldırdı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-09 16:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Lider platform Facebook, Donald Trump seçim kampanyası ile ilgili yayınlanan reklamları yayından kaldıracağını açıkladı. Facebook, içeriklerinin denetimini sağlamak için faaliyetlerini devam ediyor ve hatta daha da geniş kitleleri etkilemek adına tam denetim sağlanıyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim kampanyası ile ilgili verilen yayınlar için özel bir çalışma yürüteceğini açıklayan şirket, CNN aracılığıyla yayınları kaldıracağının bilgisini verdi. Elde edilen bilgilere göre 2020 ABD nüfus sayımı ile ilgili yanlış bilgiler i ortaya çıkması yasaklandı ve kuralları ihlal ettiği için binden fazla Donald Trump Trump kampanya reklamı, Facebook içerikleri arasından kaldırıldı. Bir Facebook sözcüsü, durum hakkında "Resmi ABD Nüfus Sayımı çevresinde karışıklığı önlemek için uygulanan politikalar var ve bu da bunların uygulanmasına bir örnek" açıklamalarını yaptı.

Son zamanlarda gerçekleştirilen bir anket, resmi bölge sayımlarını ortaya koyuyor gibi gözüküyor fakat içeriğinde, "Bu anket ekibimizin 2020 kampanya stratejisi için gereklidir. Bu nüfus sayımına yanıt vermek için sizin gibi vatansever Amerikalılara ihtiyacımız var, böylece devletimiz için kazanan bir strateji geliştirebiliriz" ibareleri yer alıyordu. Şöyle ki reklamda yer alan bağlantı kendisini her ne kadar "Resmi Kongre Bölge Sayımı" olarak tanımlasa da, Facebook bu tür reklamları provokatör olarak değerlendirdi ve yayından kaldırmayı tercih etti. Hükumet alanında Facebook’un bu davranışı "yalan bir politika" şeklinde adlandırıldı. Tüm gelişmelerin ardından ABD Başkanı Trump, konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama da bulunmadı. Yakın zamanda açıklama yapılması bekleniyor. 

Facebook’tan üç boyutlu fotoğraf hamlesiFacebook’tan üç boyutlu fotoğraf hamlesi



AppGallery için Facebook, Twitter ve Instagram açıklamasıAppGallery için Facebook, Twitter ve Instagram açıklaması
Facebook Messenger yenilikleri WhatsApp'ı aratmayacak!Facebook Messenger yenilikleri WhatsApp'ı aratmayacak!
Facebook'un yeni sistemi sahte hesapları ortadan kaldıracak!Facebook'un yeni sistemi sahte hesapları ortadan kaldıracak!

PAYLAŞ