Facebook dezenformasyon için önlem alıyor - Haberler - indir.com

Facebook dezenformasyon için önlem alıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-02 15:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

3 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek olan Amerikan başkanlık seçimlerine artık az bir zaman kaldı. Sosyal medya platformu Facebook da söz konusu dezenformasyon ile mücadele için önlemler almaya devam ediyor. Bu kasamda sosyal medya uygulaması, seçim sonuçları ile alakalı olan adayların zafer kazandıklarına yönelik siyasi reklamların da yasaklanacağını resmen açıkladı. Seçim günü yaklaşırken, propaganda ve çeşitli durumların yaşanmaması adına çalışmalar devam ediyor. Facebook yetkilileri son olarak açıkladıklarına göre dezenformasyon için önlem almaya başladı.

Facebook dezenformasyon için önlem alıyor

Facebook, iOS’ta varsayılan mesajlaşma uygulaması olma çabasındaFacebook, iOS’ta varsayılan mesajlaşma uygulaması olma çabasında

The Verge kaynaklı habere göre sosyal medya sitesi Facebook, geçtiğimiz haftalarda başkanlık adayları olan Joe Biden ve Donald Trupm’ın reklamlarını seçim maratonu boyunca yayınlamayacağını açıkladı. Bu gelişme ile beraber Facebook, seçim gecesi adayların başkanlık yarışında ipi göğüslediği şeklinde dezenformasyona sebep olacak siyasi içerikli reklamlar da yasaklanmış olacak. Bu karar ile beraber Facebook, yasal oylama sürecinin herhangi bir probleme sebep olmadan sürmesini hedefliyor. Seçimin kararını değiştirecek bir hareketin tarafı olmaktan kaçınıyor. Uzmanlar, resmi sonuçların ise 3 Kasım günü açıklanamayacağını belirtiyor.

İlk süreçte Trump’ın erken bir zafer ilan etmesinden ve ilerleyen zamanda ise Biden’in oylarında artış olunca uzmanlar, halkın sonuçlar hakkında şüphe duyabileceğinden endişe ediyor. Baktığımız zaman bu konuda tıpkı Facebook’da olduğu gibi Google da sandıkların kapanmasın sonrasında seçim reklamlarının tamamen yasaklanacağını duyurmuştu. Bakalım işleyiş nasıl ilerleyecek göreceğiz.


Facebook Messenger ve Instagram birleştiFacebook Messenger ve Instagram birleşti
Kullanıcıların hesaplarını tek yerden yönetebileceği Facebook Hesap Merkezi duyurlduKullanıcıların hesaplarını tek yerden yönetebileceği Facebook Hesap Merkezi duyurldu

PAYLAŞ