Facebook devlet kontrollü içerikleri test ediyor - Haberler - indir.com

Facebook devlet kontrollü içerikleri test ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-05 20:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Oyun

Sosyal medya devi Facebook, uzun zamandır planlanan fakat bir süredir beklemeye alınan yeni bir uygulamaya bugünden itibaren geçeceğinin haberini verdi. Dev şirket, bundan böyle devlet kontrolünde olan içerikleri etiketleyecek.

Facebook, yaklaşık olarak 8 ay önce devlet kontrollü içerikleri etiketlemeye başlayacağını duyurmuş fakat henüz uygulamaya geçmemişti. Dev şirket, bugün yapmış olduğu bir açıklama ile nihayet bu etiket sistemini kullanmaya başlayacağını ifade etti. Facebook tarafından aktarılan bilgiye göre bugünden itibaren tamamen ya da kısmen hükumetlerin kontrolü altında olan medya kuruluşları etiketlenecek. Böylece kullanıcılar bu durumdan haberdar olabilecek.

Facebook eski gönderileri silmenin yolunu açıkladıFacebook eski gönderileri silmenin yolunu açıkladı

Etiketler, Reklam Kitaplığı ve Sayfalar gibi birkaç farklı alanda görünür olacak. Buna ek olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan kullanıcılar Haber Akışı kısmındaki yayınlarda bu etiketleri görebilecek. Facebook, ayrıca devletler tarafından kontrol edilen medya kuruluşlarından gelen reklamları da etiketlemeyi planladığını duyurdu.

Reklamlar da etiketlenmeye başlanacak

Facebook 2020'de gerçekleşecek olan ABD seçimlerinin şeffaf bir şekilde meydana gelmesi için daha önce de birkaç uygulama yapacağını açıklamıştı. En son gelen devlet kontrollü medyadan yapılan reklamların etiketlenmesi planının da bu sebepten dolayı konuşulduğu söylendi. Şirketin bir medya kuruluşunun devlet kontrolünde yer alıp almadığını kontrol etmek için 65'ten fazla uzmanla çalıştığı belirtiliyor. Bu uzmanlar arasında medya, yönetim ve insan hakları uzmanları olduğu bildiriliyor.

Aktarılana göre şirket, bu etiketi koyabilmek için pek çok durumu değerlendirme altına alıyor ve bu esnada söz konusu kurumların bağımsızlığını korumak amacı ile herhangi bir tedbirlerinin olup olmadığını da göz önünde bulundurmayı ihmal etmiyor. Tüm bunlara ek olarak Facebook, bu etiketlemenin neden beklenenden daha uzun sürdüğü ile ilgili bir açıklama yapmış değil.

Facebook, soruları şimdilik yanıtsız bıraksa da etiketlemenin gecikmesinin arkasında farklı medya kuruluşlarının bağlı bulundukları devletlere olan mesafesinin olduğu konuşuluyor. Rusya'nın RT ve Çin'in Xinhua medya kuruluşları, devlet propagandasında etkili olurken İngiltere'nin BBC ve Kanada'nın CBC kuruluşların ise kendi hükumetlerine biraz daha mesafeli durduğu biliniyor. Yeni uygulamanın gerekçeleri kadar kullanıcılar tarafından alacağı tepkiler de merak ediliyor.



PAYLAŞ