Facebook, denizaltı kablo projesi hakkında yeni açıklamalar yaptı - Haberler - indir.com

Facebook, denizaltı kablo projesi hakkında yeni açıklamalar yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-29 16:00:23
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Afrika kıtasını merkez alan 2Africa adlı denizaltı kablo projesinin en büyük destekçisi Facebook, yeni müjdeyi duyurdu!

Facebook başta olmak üzere birçok global şirketin desteklediği 2Africa kablo sistemi 2023 yılında hizmete girecek. Bu denizaltı kablo sistemi ile 3 milyar insan internet üzerinden birbirine bağlanacak. Proje Afrika, Orta Doğu ve Avrupa'daki 33 ülkeyi birbirine bağlayarak türünün en büyüğü haline geliyor. Araştırmayı yürüten teknoloji şirketleri konsorsiyumu bir açıklama yaptı. Böylece türünün en uzunu olması beklenen denizaltı kablo sistemine 45 bin kilometrelik bir uzatma eklendi. Facebook Orta Doğu ve Hindistan uzantısını dün itibariyle duyurdu. Şirket Avrupa ve Afrika'yı birbirine bağlayacak olan 2Africa kablosunu ilk kez 2020 senesinde de duyurmuştu. 2023'te aktif olacak olan kablo, artık Orta Doğu ve Hindistan uzantılarını da içeriyor. Ayrıca Google, Facebook ile birlikte geçen ay Asya-Pasifik bölgesinde 2024 yılında hizmete girecek bir denizaltı kablo projesini destekliyor.

Milyarlarca Facebook ve Clubhouse hesabı Darknet'te satışta!Milyarlarca Facebook ve Clubhouse hesabı Darknet'te satışta!

Apple’ın Facebook’u tehdit ettiği öğrenildi

Denizaltı internet kablo projeleri, dünyanın internet hizmeti olmayan birçok bölgesine daha hızlı ve daha güvenilir internet sağlanmasını amaçlamaktadır. Facebook, Google gibi birçok şirket bu oluşumların birer parçası. Facebook'un ağ altyapısından sorumlu başkan yardımcısı Kevin Salvadori, blog yazısında Vodafone ve Orange operatörleri de dahil olmak üzere 2Afrika kablo ağının 3 milyar kişiye (dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 36'sı) hizmet vereceğini belirtti. 2Africa kablo sistemi, Süveyş Kanalı ile Akdeniz arasındaki alanı kapladı. Ancak 2Africa Pearls uzantısı ile bu alan genişlemiştir. Böylece Umman, BAE, Katar, Bahreyn, Kuveyt, Irak, Pakistan, Hindistan ve Suudi Arabistan da projeye dahil oldu. Ancak projenin merkezinde, insanların yalnızca dörtte birinin internete erişebildiği Afrika kıtası yer alıyor. ABD merkezli şirketin açıklamalarına göre 2Africa, şu anda kıtaya hizmet veren tüm denizaltı kablolarının mevcut ağ kapasitesinin üç katını sağlayacak.
 


Facebook, Instagram ile ilgili araştırmalarını paylaşacak!Facebook, Instagram ile ilgili araştırmalarını paylaşacak!
Facebook çocuklar için özel Instagram Kids projesini askıya aldıFacebook çocuklar için özel Instagram Kids projesini askıya aldı

PAYLAŞ