Facebook Dark Post özelliğinin kullanımı - Haberler - indir.com

Facebook Dark Post özelliğinin kullanımı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-23 22:00:17
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Facebook'un reklam oluşturma özelliği olan Facebook Dark Post'u kullanarak reklam oluşturma yöntemleri hakkında bilgi almak için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Aşağıdaki adımlar takip ederek Facebook Dark Post ile gönderileriniz için reklam oluşturabilirsiniz. 

- Facebook Dark Post ile reklam oluşturmak için ilk olarak Facebook Reklam Yöneticisi sayfasına geçiş yapın ve hesabınızı seçtikten sonra Power Editor seçeneğine tıklayın.

Facebook, ünlüleri topluluk kurallarından muaf mu tutuyor?Facebook, ünlüleri topluluk kurallarından muaf mu tutuyor?

- Power Editior seçeneğinin üst ve sol kısmında yer alan menüden Sayfa Yönetimi alanını ve reklam yapacağını sayfayı belirleyin. Ardından ise Gönderi Oluşturma butonuna basın. 

- Gönderi Oluştur, butonuna tıklamanın ardından karşınıza yeni bir pencere açılacak. Gönderi hazırlayacağınız bu alanda Bağlantı, Fotoğraf, Video, Durum ve Teklif seçenekleri yer alır. Tercihinize göre bunlar arasından birini seçin ve ardından karşınıza çıkacak alanları doldurarak ilerleyin. 

- Bağlantı kısmına geldiğinizde reklam vereceğiniz gönderi ile ilgili URL, gönderi metni, eylem çağrısı (indir, satın al vs gibi butonlar), bağlantının başlığı, görünen bağlantı, açıklama ve görsele ek olarak reklamın sayfa üzerinde yayınlanıp yayınlanmayacağı ile ilgili ayarlamaları yapabilirsiniz. Düzenlemeleri tamamlamanın ardından Gönderi Oluştur butonuna dokunun. 

- Gönderi oluşturmanın ardından listeye eklenen gönderinin üzerine gelerek, söz konusu reklamın Site Haber Kaynağı, Mobil Haber Kaynağı ve Sağ Sütun önizlemesini yapın ve düzgün olup olmadığını kontrol edin. 

Facebook Dark Post reklamı oluşturmak için ilk yöntem;

- Gönderi oluşturma işleminin tamamlanmasının ardından karşınıza çıkan sayfa gönderileri listenin en üst kısmında oluşturduğunuz dark postunu görebilirsiniz. ( Sol kısmında ay ikonu olan gönderidir) Bu ikona bir kez tıklayın ve Reklam Oluştur seçeneğini seçin.

- Ardından açılan yeni pencereden daha önce oluşturmuş olduğunuz ya da yeni hazırlayacağınız Kampanya ve Reklam Seti bilgilerini doldurun ve Oluştur seçeneğine dokunun. 

- Kampanya ve Reklam Seti düzenlemelerini tamamladıktan sonra karşınıza çıkan Kreatif sekmesinin altında yer alan dark postunu seçin ve diğer düzenlemeleri de kendi tercihinize göre yapın. 

- Kreatif sekmesinin yan kısmında Hedef Kitle, Optimizasyon ve Ücretlendirme ayarları oluşturulan Reklam Seti üzerinden çekilmektedir. 

- Tüm düzenlemelerinin tamamlanmasının ardından hazırlanan Dark Post reklamlarınızı Facebook'a göndermeniz gerekir. Bunun için düzenlemelerin ardından Power Editor'un sağ kısmında yer alan yeşil renkli olan Değişiklikleri Yükle butonuna tıklayın.

- Artık reklamlarınız yayınlanmaz için hazırdır. Kendi yapmak istediklerinizi tamamladıktan sonra sıra hazırladığınız reklamın Facebook tarafından onaylanmasına gelir. 

Facebook Dark Post reklamı oluşturmak için ikinci yöntem;

- Facebook Dark Post'unuzu hazırlamanın ardından ön plana çıkarmak için yukarıdaki adımlar biraz karışık gözüküyorsa, farklı bir yöntem ile postunuzu kolaylıkla öne çıkarabilirsiniz. Bunun için, Dark Post'unuzu oluşturmanın ardından önizleme penceresi üzerinden Gönderiyi Sayfada Görün seçeneğine tıklayın.

- Yeni açılan sayfa üzerinde Gönderiyi Öne Çıkar butonuna tıklayın ve gerekli standart düzenlemeleri yaparak reklamlarınızı yayınlayın. 

Tüm bu aşamaların ardından Facebook'un reklamınızı onaylamasını beklemeniz gerekir. 


Facebook'tan yanıltıcı içerikler için dev mesaiFacebook'tan yanıltıcı içerikler için dev mesai
Apple’ın Facebook’u tehdit ettiği öğrenildiApple’ın Facebook’u tehdit ettiği öğrenildi
İngiltere'nin eski başbakan yardımcısı Facebook'u savunduİngiltere'nin eski başbakan yardımcısı Facebook'u savundu

PAYLAŞ