Facebook Creator Studio nedir? - Haberler - indir.com

Facebook Creator Studio nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-18 09:34:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Sosyal medya devi Facebok’un bir süredir kullanımda olan Creator Studio, Facebook’taki içerik üreticilerine ve şirketlere hizmet eden bir servis. Çok fazla yaygın olmamakla birlikte birçok alanda oldukça işlevsel olan Creator Studio, Facebook reklam kazancı sağlamaktan, Instagram’da post zamanlamaya kadar birçok alanda kullanılabilmekte.

Facebook Creator Studio'nun yetenekleri neler?

Facebook Creator Studio işlerinizi planlayabileceğiniz yeni bir servis. Tasarım açısından oldukça sade ve net bir çizgiye sahip olmasıyla, kullanıcıları servis içerisinde uğraştırmadan yapmak istedikleri işleme direkt olarak yönlendiren Facebook Creator Studio, daha çok dijital medya sektöründe olan bireysel kullanıcılara ve şirketlere kolaylık sağlıyor.

iOS 13 ve Android 10 ile gelen yenilikler Facebook'u tehdit ediyoriOS 13 ve Android 10 ile gelen yenilikler Facebook'u tehdit ediyor

Facebook Creator Studio, kullanıcıların Facebook sayfalarını, profillerini, Instagram hesaplarını, IGTV servislerini tek bir panelden kontrol edebilecekleri bir servis. Gelin tek bir kullanıcı profili ve şifreyle tüm işlerinizi düzenleme imkanı tanıyan Facebook Creator Studio’yu yakınan inceleyelim.

Uygulama giriş yaptığınızda, sade bir tasarımla ve videolarınıza efektler ekleyebileceğiniz bir sayfayla karşılaşıyorsunuz. Sol tarafta yapmak istediğiniz işlemleri seçebileceğiniz özel bir panel bulunuyor. Bu panel içeriklerinizi kontrol edebileceğiniz, zamanlayabileceğiniz ve aynı zamanda sayfalarınızın istatistiklerini takip edebileceğiniz servisler bulunuyor.

İçeriklerinizi siz zamanlayın Creator Studio paylaşsın

Facebook Yapay Zekayı Değiştiriyor!

“İçerik Kütüphanesi” servisi birden fazla sosyal medya hesabına sahip olanlar için geliştirilen bir servis. Özellikle sosyal medya yönetimiyle ilgilenen şirketlerin işlerinde büyük bir kolaylık sağlayacak bu bölüm, Instagram hesabında ve Facebook profilinde yayınlanacak olan fotoğraf ve videoların zamanlanmasını sağlıyor. Siz zamanladıktan sonra uygulama zamanı geldiğinde içerikleri otomatik olarak paylaşıyor. Bunun yanı sıra bu panel, yayınlanan tüm içeriklerinde kolaylıkla kontrol edilebileceği bir panel. Kaldırmak istediğiniz içeriklere kolayca erişim sağlayabilir ve uygulama içerisinde çok kaybolmadan rahatlıkla içeriklerinizi düzenleyebilirsiniz.

Kullanıcı kitlenizi yakından tanıyın

“İstatistikler” bölümü ise tüm sayfalarınıza gelen kullanıcı trafiğini farklı uygulamalara gerek kalamadan gözlemleyebileceğiniz bir alan. Sayfalarınızın günde kaç dakika görüntülendiğini tek tek gösteren bu servis, size içeriklerinizi kullanıcı kitlesine göre ayarlayabilme imkanı tanıyor.

Bireysel kullanıcıların ziyadesinde daha çok şirket hesaplarını ilgilendiren bu bölüm size sayfanızdan reklam geliri kazanıp kazanamayacağınızı öğrenmenizde yardımcı oluyor. Sık ziyaret edilen sayfalar bildiğiniz gibi Facebook reklamları alabilme potansiyeli olan sayfalardır. “Facebook Creator Studio”da bulunan “Para Kazanma” servisi sayesinde sayfalarınızın reklam alabilme potansiyeli olup olmadığını ve reklamlardan aylık ne kadar kazanç elde edebileceğinizi rahatlıkla görebilirsiniz. Bu servis aynı zamanda istatistiklerinizi düzenli bir şekilde kontrol ederek sayfalarınızın gelişimini izlemenizde de size yardımcı olacaktır.

Kendi koleksiyonunuzu yapın

Facebook yönetimi Instagram'ın reklamlarını arttıracak

Dijital medya alanında ve içerik üreticiliğin de orijinal içerikler büyük bir yere sahiptir. Facebook Creator Studio size içerikleriniz için özel ses koleksiyonları oluşturabilme imkanı tanıyor. Bu sayede bir videoya ekleyeceğiniz müziği kolayla oluşturabilir, ya da sadece ses dosyalarınızı düzenleyebilirsiniz. Orijinal içeriklerinizi üretmenizde size yardımcı olacak bu servis aynı zamanda sayfaların iletişimde oldukları kitleyi büyütebilmelerini de sağlıyor.

Creator Studio'nun en önemli diğer özelliği ise size fotoğraf ve videolarınızı uygulama üzerinden düzenleme imkanı tanıma. Dilerseniz fotoğraflarınızı kırpabilir ya da Instagram filtreleriyle renklendirebilir ya da fotoğraflarınızın konum etiketlerini servis üzerinden ayarlayabilirsiniz.

Canlı yayınlarınızı ilgi çekici hale getirin

Instagram’ın IGTV servisi son dönemlerin en popüler servislerinden. Özellikle içerik üreticilerinin daha çok kullanmayı tercih ettiği IGTV takipçilerinizle iletişime geçmek için son derece uygun servislerden biri. Creator Studio size IGTV’de daha yayın açtığınızda tekrar oynatma seçeneklerini yeniden düzenleyebilme imkanı ya da uygulama üzerinden yayın düzenleyebilme imkanı tanıyor.  Bunun yanı sıra hatırlarsanız Facebook içerik üreticilerinin açtıkları canlı yayınlardan gelir elde edebilmeleri üzerine yeni bir güncelleme üzerinde çalıştığı hakkında sızıntılar gelmişti. İlerleyen dönemlerde bu servisin, Facebook’un kullanıma sunacağı bu hizmet içinde kullanılması bekleniyor.

Şimdilik sadece içerik düzenleme, zamanlama, genel istatistikleri görme gibi sayfalar için kilit özellikleri barındıran Creator Studio’nun ilerleyen dönemlerde yeni güncellemelerle sadece içerik paylaşımlarında değil, hikaye paylaşımlarında da zamanlayıcı özelliğine sahip olması bekleniyor.


İlgili uygulamalar
Facebook ve Instagram intiharları engellemek için yeni önlemler alıyorFacebook ve Instagram intiharları engellemek için yeni önlemler alıyor
Yeni hamlesi ile Facebook iş bulmayı kolaylaştıracak mı?Yeni hamlesi ile Facebook iş bulmayı kolaylaştıracak mı?

PAYLAŞ