Facebook

Facebook "Creator Studio" mobil cihazlara geldi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-25 18:46:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

2018 yılının bitmesine yakın Facebook sayfası sakinlerinin kullanımına açıklan kullanışlı panel Facebook Creative Studio, şu ana kadar kullanıcılar tarafından ilgiyle kullanıldı fakat söz konusu bu özellik, sadece masaüstü uygulamalarda kullanılabiliyordu. Kendi sayfalarını mobil cihazlar üzerinden kolaylıkla yönetmek isteyen kullanıcıların sesini duyan Facebook, Creative Studio özelliğini mobil uygulama şeklinde kullanıcılara sundu. Kısa bir süre sonra kullanıcılara sunulan Facebook Creative Studio, sayfa yöneticilerine sayfalarının detaylarını görüntüleme ve yönetmek için kolaylık sağlıyor. Yaptığı işi Faceook ile de destekleyen kullanıcılar, bu özellikle beraber işlerini sosyal medya ile birleştirerek daha aktif bir sosyal medya kullanımı sağlıyor. Gönderilere ve sayfa istatistiklerine önem veren ve bu değerlerini gözden geçirmek isteyenlere derin bir bakış ile kontrol sağlayan bu panel, şimdiye kadar masaüstü platformlarda sıklıkla kullanılıyordu. 

Yapılan yeniliklerle beraber Facebook, özelliğe daha geniş bir bakış açısı kazandırmak amacıyla yeni bir adım atmış oldu.Masaüstü kullanıcılar tarafından kısa süre içerisinde benimsenen ve yoğun bir şekilde kullanılan Facebook Creative Studio, mobil cihazlarından işlerini yürütmek isteyen kullanıcıların da hayatını kolaylaştırmak üzere iOS ve Android cihazlara getirildi. Söz konusu uygulama, şu an App Store ve Google Play Store üzerinden indirilebilir durumda.

Uygulamanın önemli detayları

Creator Studio adlı uygulama, sayfa üzerinde paylaşılan içerikleri görüntüleme, beğeni, izlenme süresi istatistiklerini takip etme gibi özellikler sunuyor. Kullanıcıların Facebook üzerinden yapılan gönderileri düzenleme imkanı veren bu uygulama, söz konusu bu gönderilerin zamanlamasını ayarlamayı ve zaman geçmişi gönderileri silmeyi de sunuyor. Facebook Creative Studio, bu özelliklerin yanı sıra aynı zamanda birden fazla sayfayı yönetme imkanı da sunuyor. Bu sayede sayfalar arasında kolay bir şekilde geçiş yapılıyor ve sayfaların durumu cep telefonu üzerinden kolaylıkla kontrol edilebiliyor. Facebook Creative Studio, sayfanın yöneticileri ve takipçileri arasında kesintisiz bir iletişim sunuyor. Sayfanın sahibi, uygulama üzerinden gönderilere yapılan yorumları ya da sayfaya atılan mesajları kontrol ederek cevaplama imkanı sağlıyor. 

Sayfalar hakkında daima bilgi sağlanıyor

Facebook tarafından ilk olarak masaüstü kullanım için sunulan Creative Studio uygulaması yapılan değişikliklerle beraber artık mobil cihazlarda da kullanılabilir hale getirildi. Facebook Creative Studio'nun sayfanın büyümesin olumlu anlamda katkı sağlamak amacıyla en dikkat çekici özelliklerden biriyse özel durum bildirimlerinin de uygulama tarafından sunuluyor olmasıdır. Kullanıcılar tarafından belirlenen beğeni ya da takipçi sayısına ulaşması gibi sayfalar için adeta kilometre taşı sayılabilecek durumlar içerisinde uygulama, anında mevcut durum hakkında kullanıcılara bildirim gönderiyor. Bu sayede sayfanın takibi çok daha kolay bir hal alıyor. 

Oyun içinde başarılar gibi gözüken bu bildirimler, sayfa sahibinin sayfa hakkında detaylı bilgi almasının yanı sıra aynı zamanda güncel bilgi almasını da sağlamanın yanı sıra sayfanın büyütülmesi için kullanıcıları teşvik ediyor. Kendi akıllı cep telefonunuzun işletim sistemine göre Facebook Creative Studio uygulamasını indirerek sayfalarınızı yönetebilirsiniz. 

 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ