Facebook Covid-19 hakkında yanlış bilgilendirme yapan milyonlarca paylaşımı sildi - Haberler - indir.com

Facebook Covid-19 hakkında yanlış bilgilendirme yapan milyonlarca paylaşımı sildi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-14 13:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci kapsamında sosyal medya platformlarında doğru yanlış bilgiler yayılmaya başladı. Facebook üzerinden birçok kişi COVID-19 ile ilgili yanlış bilgi içeren gönderiler paylaşıyor. Kullanıcılardan birçoğu da bu bilgilere inanarak profillerinde paylaşıyor ve yanlış bilginin daha fazla kişiye ulaşmasını sağlıyor. Bu durumun farkında olan Facebook, Nisan ve Haziran ayları arasında COVID-19 hakkında yanlış bilgi içeren 7 milyon adet gönderiyi platformdan kaldırdığının bilgisi verildi. 

Bunun yanı sıra aynı zamanda 98 milyon adet gönderiyi ise direk olarak kontrolcüleri tarafından yanlış bilgi içerdiğini gösteren etiketler ekledi. Şirket, sosyal ağlardaki içeriklerin yayından kaldırılması ile ilgili ayrıntılarını ve topluluk standartları uygulama raporunu içeren bilgilendirme istatistiklerinin paylaşımı yaptı. Fakat Facebook bu istatistiklere tipik olarak yanlış bilgilendirme yapmaktan dolayı kaldıran içeriklerini dahil etmedi. Şirket, koronavirüs konusunda yanlış bilgi içeren gönderilerin kaldırılması hakkında takip ettiği politikayı daha da katı hale getirdi. COVID-19 hakkında ve tedavi işlemleri ile ilgili sağlık kuruluşlarının paylaşmış olduğu doğrulanmış bilgiler dışındaki söylemlerin tehlike içerdiğini kabul ediyor ve platformdan kaldırıyor. Bununla beraber şirket insanları maske takmak, sosyal mesafeyi korumak ve önlemleri de yerine getirmek konusunda uyaran çeşitli uygulamalar konusunda çeşitli adımlar attı. 

Facebook Sayfalar tasarımı değişiyorFacebook Sayfalar tasarımı değişiyor

Facebook politikalarını katılaştırıyor

Şirketin konuyla ilgili olarak göstermiş olduğu tüm bu çabalara rağmen hem Facebook hem de Instagram üzerinde pandemi ile ilgili yanlış bilgiler içeren paylaşımlar hızla yayılmaya devam ediyor. Bu nedenle Facebook defalarca katı politikalarını değiştirdi ve bunları test etti. Önümüzdeki günlerde daha etkili bir çözüm üzerinde çalışarak daha iyi şekilde bu yanlış bilgi içeren gönderileri tespit edebileceklerini tahmin ediliyor.

Bazı zamanlarda insanları yanlış tedbire iten videolar ortaya çıkıyor. Bu videolar Facebook tarafından tespit edilene kadar yalnızca bir gün içerisinde milyonlarca kez görüntülenebiliyor. Geçtiğimiz ay COVID-19 üzerinde başarılı bir tedavi sunduğu iddia edilen bir ilaç ile alakalı video Facebook videoyu platformdan kaldırmadan önce sadece bir günde 20 milyondan fazla görüntülenmişti. Tüm bunların önüne geçmek için insanların bilinçli bir şekilde içerik paylaşması oldukça önemli. Facebook hem Instagram hem de Facebook üzerinde yanlış bilgileri kaldırma gibi bir politika izlemesi oldukça sevindiricidir. 

 


Facebook'tan iOS 14 hakkında çarpıcı açıklamalarFacebook'tan iOS 14 hakkında çarpıcı açıklamalar
Facebook Pixel nedir ?Facebook Pixel nedir ?
Facebook evden çalışma süresini uzattıFacebook evden çalışma süresini uzattı

PAYLAŞ