Facebook Collab herkese açık hale getirildi - Haberler - indir.com

Facebook Collab herkese açık hale getirildi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-15 14:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Facebook tarafından desteklenen müzik yapma işlevine sahip uygulama Collab, bugün itibariyle beta sürecinden çıktı ve herkes için kullanılabilir hale geldi. Platform içerisinde kullanıcıların birbiri ile paylaşmış oldukları videolarla beraber ortaklaşa bir şekilde müzik üretmeye izin veren Collab, App Store üzerinden indirilebilir haldedir. 

Herkese açılan Collab ile telefondan müzik yapmak mümkün

Başarılı şirket, Facebook bünyesinde yer alan Ar-Ge gruplarından biri olan NPE ekibi tarafından geliştirilen bu müzik yapma programı Collab, ilk olarak mayıs ayı içerisinde adından söz ettirmişti. COVID-19 salgınının dünyanın her yerini sarmasını takiben karantina döneminde geliştirilmeye başlanması sebebiyle, eğlence uygulamalarına olan talebin arttığını gösterir. Bu takibin karşılanması amacıyla geliştirilen Facebook Collab, bugüne kadar sadece özel davete kullanılabiliyordu ve beta sürecindeydi. 

Facebook'tan Covid_19'la ilgili yalan haberlere karşı yeni hamleFacebook'tan Covid_19'la ilgili yalan haberlere karşı yeni hamle

Facebook bugünden itibaren, müzik yapma programı Collab'ın beta sürecinden geçtiğini ve herkese açık bir hale getirilerek kullanıcıların beğenisine sunulduğu bildirildi. İlgi alanlarınıza hitap ediyorsa ve bu tarz video yapma uygulamalarında vakit geçirmekten keyif alıyorsanız sizde hemen şimdi Facebook Collab'ı akıllı cep telefonunuza indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz. Şu an için sadece iOS platformları için sunulan bu müzik yapma uygulaması Android'e ne zaman geleceği ise henüz bilinmiyor. Son yıllar içerisinde TikTok platformunun adeta bir yıldız gibi parlamasıyla beraber video yapma uygulamaları her zamankinden daha popüler bir hale geldi.

Hatta öyle ki adeta kendi bağımsızlığını ilan ederek yepyeni bir pazar haline gelen bu sektör haliyle Facebook gibi eğlence odaklı olan platformlar geliştiren bir şirket te buradan kendine pay çıkarmak istiyor. İşte söz konusu bu Collab uygulaması da esasında tam bu bağlamda kullanıcıların karşısına çıkıyor. Temel olarak bir müzik yapma programı olma iddiasına sahip olan Facebook Collab, kullanıcıların ortaklaşa çalışabilmesine imkan vermesi yönüyle kendisini diğer uygulamalardan ayırıyor.

Collab ile videolarınızdan anında müzik üretebilirsiniz

Müzik yapma uygulaması Facebook Collab, kullanıcıların akıllı cihazlarında yer alan üç ayrı videoyu birleştirmelerine ve bu sayede de anında kısa bir müzikli video oluşturabilmelerine olanak tanıyor. Aslında ise Collab uygulamasının en önemli tarafı ise kullanıcıların oluşturmuş oldukları her videonun içerisindeki ortak çalışma alanında yayınlanması olduğunu söylemek mümkün. Bu ortak çalışma alanında ise kullanıcılar, birbirlerinin oluşturmuş olduğu videoları görebilir ve hatta isterlerse ortak bir şekilde de yeni bir video oluşturabilirler. 

 

Bu arada sosyal medya lideri Facebook, Collab kullanıcılarının en fazla 15 saniyelik videolar üretebilmesine olanak tanıyor. Kullanıcılara göre 15 saniye sınırı, müzik yapma uygulaması olma iddiası taşıyan bir hizmet için çok az; zira her seferinde, 15 saniyede istenileni ortaya koymak mümkün olmayabilir. Bu anlamda Collab’ın en önemli handikapının süre sınır olduğunu da söylemek gerekir. Collab ile beraber yeni müzikli videolar oluşturabilir, arkadaşlarınızla eğlenceli anlar yaşayabilir ve onlarlarda yeni içerikler üretebilirsiniz. 


Facebook Libra'nın adını değiştirdiFacebook Libra'nın adını değiştirdi
Facebook 2020 inceleme çalışmaları göze çarpıyor!Facebook 2020 inceleme çalışmaları göze çarpıyor!
Google ve Facebook, İngiltere'de yeni büyük teknoloji düzenlemesiyle karşı karşıya kalabilirGoogle ve Facebook, İngiltere'de yeni büyük teknoloji düzenlemesiyle karşı karşıya kalabilir

PAYLAŞ