Facebook çocuklar için özel Instagram Kids projesini askıya aldı - Haberler - indir.com

Facebook çocuklar için özel Instagram Kids projesini askıya aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-28 18:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Çocuklar için bir Instagram geliştirme planı nedeniyle milletvekilleri ve kullanıcılardan sert eleştiriler alan Facebook, Pazartesi günü proje üzerinde çalışmayı durdurduğunu duyurdu.

 

Instagram Instagram "favori kişiler" özelliği üzerine çalışmalar sürdürüyor

"Instagram Kids'i inşa etmenin doğru olduğuna inanırken, Instagram ve ana şirketi Facebook, projeyi daha sonraki bir tarihte yeniden değerlendirecek. Bu arada Instagram, gençlerin güvenliğine ve gençler için ebeveyn denetimi özelliklerini genişletmeye odaklanmaya devam edecek” denildi. Instagram başkanı Adam Mosseri, uygulamanın 10 ila 12 yaş arası çocuklar için tasarlandığını söyledi. Duraklama, patlayıcı bir Wall Street Journal raporunun Facebook'un Instagram uygulamasının birçok genç için zararlı olduğunu defalarca bulduğunu göstermesinin ardından geldi. Dergi, son üç yılda Instagram'ın genç kullanıcı tabanını nasıl etkilediğini inceleyen Facebook araştırmalarına atıfta bulundu ve en belirgin şekilde genç kızlar zarar gördüğü raporlandırılmıştı. Bir diğer Facebook raporu, intihar düşünceleri bildiren gençler arasında İngiliz kullanıcıların %13'ünün ve Amerikalı kullanıcıların %6'sının sorunu Instagram'a kadar takip ettiğini ortaya koyuyordu. Rapor, milletvekillerinin sosyal medya uygulamasıyla ilgili endişelerini yeniden ele almalarına yol açtı. Haberin çıkmasından hemen sonra, temsilciler Facebook'tan cevap istedi. Rep. Lori Trahan, D-Mass., Facebook'u çocukların çabaları için Instagram'dan vazgeçmeye de çağırdı.

Çocuklara özel Instagram Kids mi geliyor?

Trahan ve Sen.D-Conn.'dan Richard Blumenthal, Facebook'un Pazartesi günü aldığı karara yanıt verdi ve şirketin planlarını tamamen rafa kaldırması gerektiğini söyledi. “Facebook'un, çocuklar için bir Instagram sürümü başlatma planlarıyla ilerlemeyi bırakma çağrılarımıza kulak vermesinden memnunuz. Ancak bir 'duraklama' yetersizdir, ”dedi milletvekilleri bir açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Facebook, çevrimiçi gençleri korumaya gelince şüphenin faydasını tamamen kaybetti ve bu projeden tamamen vazgeçmesi gerekiyor.”

Facebook geri adım atmak zorunda kaldı

Facebook'un küresel güvenlik başkanı Antigone Davis, Perşembe günü tüketiciyi koruma konusunda Senato Ticaret alt komitesi önünde ifade verecek. Facebook, uygulamaya daha fazla çocuk çekme çabalarını defalarca eleştirilmiş olsa da şirket hakkında ardı ardına yayımlanan raporlar bu tartışmaların büyümesine neden oldu.

Mosseri Pazartesi günü erken saatlerde bir blog yazısında çocukların zaten çevrimiçi olduğunu savundu. "Instagram Kids'i eleştirenler bunu projenin kötü bir fikir olduğunun kabulü olarak görecekler. Konu bu değil. Gerçek şu ki, çocuklar zaten çevrimiçi ve onlar için özel olarak tasarlanmış yaşa uygun deneyimler geliştirmenin ebeveynler için bugün bulunduğumuz yerden çok daha iyi olduğuna inanıyoruz” dedi. Ancak bugün gelen açıklamaya göre şirket Instagram, ebeveynler, uzmanlar, politika yapıcılar ve düzenleyicilerle ilgili endişeleri gidermek için çalışmalarını durduracak. Instagram ayrıca ebeveyn denetimlerini genç hesaplarına genişletmeye çalışacak. Mosseri, "Ebeveynlerin ve gençlerin tercih edebileceği bu yeni özellikler, ebeveynlere gençlerin deneyimlerini anlamlı bir şekilde şekillendirmek için araçlar sağlayacak." Dedi.

 


Instagram canlı yayın özelliği için rahatlatacak bir yenilikInstagram canlı yayın özelliği için rahatlatacak bir yenilik
Instagram’ın gizlediği araştırma; “Her Üç Kızdan Birinin Beden Algısını Bozuyoruz”Instagram’ın gizlediği araştırma; “Her Üç Kızdan Birinin Beden Algısını Bozuyoruz”

PAYLAŞ