Facebook çocuklar için önlem alıyor! - Haberler - indir.com

Facebook çocuklar için önlem alıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-19 13:33:02
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Teknoloji

Facebook’un sahibi olarak tanıdığımız Mark Zuckerberg, Facebook üzerinden yaptığı değişiklikler ile tekrar gündeme geldi. Yıl başında yaptığı açıklama ile Facebook üzerine konuşulan tüm mesajları şifreleneceği duyurulmuştu, o günden bugüne dünya çapında otoriteler Facebook’da bu yönde değişiklik olmaması için ikna edilmeye çalışıldı.

Facebook’da konuşulmuş tüm mesajların şifrelenmesi özellikle kötü niyetli insanların çocukları hedef almasını kolaylaştırmasını sağlayabilir. Mesajların şifrelenmesiyle Devletlerin çocuklara yönelik cinsellik içeren mesajlardan oluşan davaları araştırmak zorlaşabilir hatta engellenebilir.

Kritik Facebook kritik özelliği Instagram’a da geldiKritik Facebook kritik özelliği Instagram’a da geldi

Facebook çocukları korumaya yönelik çalışıyor!

Facebook uçtan uca şifreleme ile mesajları korumak için çalışmaları başlattığında kötü niyetli insanların işleri kolaylaşacağı düşünülüyor. Bir çok devlet yetkilisi bu şekilde düşünürken Facebook’un küresel güvenlik başkanı Antigone Davis bu çalışmaların çocuklara yönelik olduğunu, onları korumak için başlayacaklarını belirtiyor. Facebook ilk hedef olarak zararlı kişilerin çocuklarla iletişimini engellemiş olacak. Birbiriyle alakasız kişiler konuşmak için mesaj attığında  öncelikle Facebook bu mesajı incelemeye alacak.

Oluşturulacak şifreleme algoritmasında dikkat çeken noktalar oldu bu noktalardan birisi, daha önce çok fazla kişi tarafından engellenmiş hesaplar tarafından atılan mesajların öncelikli olacağı, bu mesajların daha hızlı izleneceği oldu. Facebook geliştirmiş olduğu yapay zekasıyla kötü niyetli kişilerin mesajları ve fotoğrafları incelenerek yorumlanacak, kişinin mesajları da buna göre filtrelenecek.

Daha kullanıma sunulmayan bir özellik için yeterli olup olmayacağı konuşulmaz. Devlet tarafında işler kötüye giderken Facebook bu özellik ile devletlere ihtiyaç duymadan kötü niyetli insanların önüne geçeceğini söylüyor.


Facebook “İstanbul” rehberi yayımladıFacebook “İstanbul” rehberi yayımladı
Facebook Calibra logosu yüzünden davalık olduFacebook Calibra logosu yüzünden davalık oldu

PAYLAŞ