Facebook çocuk istismarının önüne geçmeye çalışıyor - Haberler - indir.com

Facebook çocuk istismarının önüne geçmeye çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-26 13:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bir süredir çocuk istismarının önüne geçmek için çalışmalar yürüten Facebook bu kapsamda platforma yeni araçlar entegre edecek.

Dünyanın sosyal medya devi olan Facebook, çocuklara yönelik istismar içeren fotoğraf ve video aramalarını sınırlamakla kalmayıp bu tür içeriklerin paylaşılmasının da önüne geçmeye çalışıyor. Bunun için yeni araçlar geliştiren ve araçları test etmeye başlayan şirketin kullanama sunacağı yeni özellikleri arasında güncellenmiş uyarılar, geliştirilmiş otomatik uyarılar ve yeni raporlama araçları yer alıyor.

Facebook'un akıllı saati 2022'de gelebilirFacebook'un akıllı saati 2022'de gelebilir

Facebook yaptığı açıklamada geliştirilen özellikleri daha kapsamlı hale getirebilmek adına bu tür bir paylaşımın arkasındaki nedenleri belirlemek için daha önce tespit ettiği ve yetkililere bildirdiği tüm çocuk istismar içeriğine ilişkin bir çalışma yaptığını belirtti. Şirket sadece geçtiğimiz sene Temmuz ayından Eylül ayına kadar olan süre zarfında en az 13 milyon zararlı görüntü tespit ettiklerini açıkladı.

Facebook çocuk istismarının önüne geçmek için araçlar geliştiriyor

Özelliklerden ilkinde, kullanıcılar çocuk istismarıyla ilişkili terimleri aradığında görünen bir açılır pencere ile davranışı değiştirmek için insanlara yardım aramaları için öneriler içeriyor. Diğer araçlardan biri ise kullanıcıları kötüye kullanım amaçlı içeriği paylaşmaya çalışan hesaplarını devre dışı bırakabileceği konusunda bilgilendirerek bu paylaşımların önüne geçilmesine yönelik.

Facebook kullanıcılarının sağlık bilgilerinin toplanmasının önüne geçmeye çalışıyor

Facebook Küresel Güvenlik Başkanı Antigone Davis: "Uygulamalarımızı çocuklara zarar vermek için kullanmak iğrenç ve kabul edilemez. Çocuk istismarıyla mücadeleye yönelik sektör lideri çabalarımız, istismarı önlemeye, politikalarımızı ihlal eden içeriği tespit edip bildirmeye ve çocukların güvenliğini sağlamak için uzmanlar ve yetkililerle birlikte çalışmaya odaklanmaktadır." ifadelerinde bulundu.

Ayrıca bu yöndeki şikayetleri alabilmek için çocuk güvenliği politikalarını ve raporlama araçlarını da güncelleyen şirket, Facebook ve Instagram'da daha hızlı müdahale için "Çıplaklık ve Cinsel Aktivite" kategorisi altında "Bir çocuğu içeriyor" seçeneğini de ekledi.


İlgili uygulamalar
Facebook, Avustralya ile ilgili kararında geri adım attıFacebook, Avustralya ile ilgili kararında geri adım attı
Facebook Avturayla ile ilgili açıklama yaptıFacebook Avturayla ile ilgili açıklama yaptı

PAYLAŞ