Facebook, Clubhouse'a alternatif 4 seçenek sunabilir - Haberler - indir.com

Facebook, Clubhouse'a alternatif 4 seçenek sunabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-19 13:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz yıl içerisinde App Store üzerinde yayınlanan Clubhouse sosyal medya platformları adeta yeni bir dönemin başlamasına sebep oldu. Öyle ki kısa bir süre içerisinde Twitter, Telegram, Discord ve daha birçok uygulama kendi sesli sohbet alternatiflerini geliştirdiklerini dile getirdi. Ancak bunlar arasında en hırslı şirket ise Facebook oldu. 

Clubhouse'u gölgede bırakmak isteyen Facebook ayın ilk günlerinde Hotline adlı bir servisin duyurusunu yapmıştı. İçerik üreticilerinin sohbet edip aynı zamanda izleyicilerinden soru alabildikleri platform şirketinin Ar-Ge grubu NPE ekibi tarafından herkese açık bir şekilde test edilmeye başlandı. Ancak çok geçmeden Facebook'tan benzer fonksiyonlara sahip olan bir avuç yeni özellik için heyecan verici bir haber geldi. 

Facebook sinirlerinizi takip eden akıllı bilekliğini duyurduFacebook sinirlerinizi takip eden akıllı bilekliğini duyurdu

Facebook’un Clubhouse'u gölgede bırakmaya niyetli

Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg, Clubhouse’un her geçen gün büyüyen ününe rakip olacak yeni araçlar için hazırlıklara başladı. Şimdiye kadar şirketin üretmiş olduğu deneysel hizmetler bu konu ile ilgili olarak çok umut vermiyor olsa da ekip vazgeçmedi ve arayışlarına devam etti. Sonunda ise Social Audio adı altında bir dizi özelliği hayata geçirme kararı aldı. Vox tarafından aktarılan bilgilere göre Facebook bugün en az dört farklı sesli sohbet servisi için duyuru gerçekleştirebilecek. Bunlardan biri ise Messenger Odaları'nın bir uzantısı olarak başlayacak. Mevcut video konferans hizmetine ses tabanlı olarak sohbet seçeneği sunulacak. Aynı zamanda şirket kullanıcıların kısa sesli mesajları kaydetmesine ve hatta bunları arkadaşlarıyla paylaşmasına izin verecek. 

Şu an için var olan hizmetlerce getireceği uzantıların dışında Facebook'un Clubhouse'a neredeyse birebir benzerlik içerisinde olan ayrı bir servis daha başlayacağı dile getiriliyor. Direk olarak ses olarak yayınlanacak olan bu özellik, yayıncılar ile dinleticilerin birebir etkileşim içerisinde olmasına izin verecek. Aynı zamanda kaydedilen bu yayınlar podcast olarak Spotify aracılığıyla paylaşabilecek. Konuyla ilgili olarak elde edilen raporlara göre Facebook en az dört farklı şekilde sesli sohbet aracını bugün kullanıcılarına açıklayacak. Ancak özelliklerin kullanılabilirlik durumu büyük olasılıkla uzun bir zaman diliminde yayınlanacak. 

Clubhouse Android kullanıcıları için geliyor

Clubhouse platformunun yazılım geliştiricisi Mopewa Ogundipe geçtiğimiz hafta aktarılan bir tweet'te beklenen müjdeyi verdi. Sosyal medyadaki; "Nasıl başladı, nasıl gidiyor?” furyasına katılan Ogundipe, uygulamadaki hesabına ait iki farklı ekran görüntüsü paylaştı. İlk görüntüde Ogundipe’nin profilinde “sent from my iPhone” mesajı yer alırken; ikinci ekran görüntüsünde ise iPhone’un yerini Pixel aldı. Google tarafından geliştirilen bir akıllı cep telefondan alınan görüntü, uygulamanın çok yakın zaman içerisinde Android sürümüyle daha geniş bir kullanıcı topluluğu karşısına çıkabileceğini gösterdi. 


Facebook’un Clubhouse özelliği görüntülendiFacebook’un Clubhouse özelliği görüntülendi
Facebook ve Google'dan internet hızı çalışmalarıFacebook ve Google'dan internet hızı çalışmaları
Facebook'tan veri sızdırma skandalı!Facebook'tan veri sızdırma skandalı!

PAYLAŞ