Facebook Canlı Yayınlara Kısıtlama Getiriyor - Haberler - indir.com

Facebook Canlı Yayınlara Kısıtlama Getiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-16 11:02:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler sosyal medya platformu olan Facebook, canlı yayın politikalarında değişikliğe gidiyor. Özellikle geçtiğimiz aylarda yaşanan Yeni Zelanda saldırısı sonrasında alınan önemli bir karar ile Facebook canlı yayınlarında bazı kısıtlamalara gideceğini açıkladı. Bu yeni karar ile beraber şirket, olası bir saldırı durumunda daha hızlı bir reaksiyon gösterebilecek. Facebook blog sayfasında yayınlamış olduğu rapora göre “Live Strike” adlı bir politika gösterecek. Bu politika ile topluluk kurallarını ihlal ettiği belirtilen ve uyarılan kullanıcılar bir süre boyunca canlı yayın yapamayacak.

Facebook Canlı Yayınlarına Yeni Önlem

Facebook Messenger'da Karanlık Mod Nasıl Etkinleştirilir?Facebook Messenger'da Karanlık Mod Nasıl Etkinleştirilir?

Diğer yandan söz konusu kullanıcılar başka sitelerde canlı yayın yapıyorlar olsa bile bu canlı yayını Facebook üzerinden yayınlayamayacaklar. Bu durumun verimli ve doğru çalışması için yapay zeka çalışmalarını da sürdüren Facebook, bu yeni sistemin yakın zamanda tüm kullanıcılar için kullanımda olacağı belirtiliyor. Bu yeni uygulamanın sadece terör içerikleri için değil “Tehlikeli Bireyler ve Kuruluşlar” listesinde yer alan herkesin etkileneceği belirtiliyor. Bu noktada listede bulunan Paul Nehlen ve Alex Jones gibi aşırı sağcı kısımlar yine Facebook üzerinden canlı yayın yapamayacaklar.

Facebook yetkilisi Guy Rosen yapmış olduğu açıklamada “Hedefimiz, insanların güzel bir şekilde canlı yayını kullanmaları. Bu esnada canlı yayın üzerindeki kötüye kullanım riskini en aza indirmek için çok çalışıyoruz.” Sözlerini dile getirdi. Bu kısıtlamaların ilerleyen zamanlarda Facebook diğer bölümlerini de kapsaması bekleniyor.


İlgili uygulamalar
Mark Zuckerberg’e, Facebook'un Kurucu Ortağından SuçlamaMark Zuckerberg’e, Facebook'un Kurucu Ortağından Suçlama
Facebook Kurucu Ortağı Tarafından Suçlanan Zuckerberg'den Cevap GecikmediFacebook Kurucu Ortağı Tarafından Suçlanan Zuckerberg'den Cevap Gecikmedi

PAYLAŞ