Facebook Canlı Yayın Özelliğini Duyurdu! - Haberler - indir.com

Facebook Canlı Yayın Özelliğini Duyurdu!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-12-04 12:00:49
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Sosyal Medya

Son dönemin en popüler trendi canlı yayın özelliğini sunan sosyal ağlara Facebook da eklendi. Periscope ve Meerkat benzeri canlı yayın özelliği geliştiren Facebook'un bu özelliği şimdilik belirli kullanıcılar tarafından kullanılabilecek.

Dünyanın tartışmasız en çok kullanılan sosyal mecrası Facebook, her geçen gün farklı yenilikler ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Geçtiğimiz gün videolu profil özelliğini Android cihazlara sunan sosyal ağ, şimdi de canlı yayın sektörüne adım atıyor. 

Daha önce canlı yayın özelliğini sadece ünlüler ve onaylanmış gazetecilerin kullanımına açmıştı. Ancak dün yaptığı güncelleme ile canlı yayın servisini iOS ve Android tabanlı tüm mobil platformlarda kullanıma sunmak için testlere başladığını duyurdu.

 

 

Posted by Facebook on 2 Aralık 2015 Çarşamba

"Live Videos" adı verilen bu özellik Facebook ana sayfasında bir paylaşım yapmak için "durum" bölümüne tıkladığınızda karşısına çıkıyor. Buraya eklenen simgeye tıklayarak canlı yayınlar hazırlayabileceksiniz.

Bu butona tıkladığınızda Facebook kameranızı otomatik olarak aktif edecek ve canlı yayına başlamak için "Go Live" butonunu tıklamanız yeterli olacak. Dilerseniz yayınınıza başlık ekleyebilir veya Facebook arkadaşlarınızı etiketleyebilirsiniz.

Çalışma mantığı Periscope ve Meerkat'a oldukça benzeyen Live Videos, yayınınızı izleyen kişi sayısını, yayın süresini ve gelen yorumları görmenize imkan sağlayacak. Ayrıca beğendiğiniz yorumları da like butonu ile gösterebileceksiniz. 

Kullanıcılar "Subscribe" butonuna tıklayarak başlayan canlı yayınlardan anında haberdar olabilecekler. İlk olarak ABD'deki iOS kullanıcıları için aktif edilen canlı yayın özelliği ilerleyen günlerde diğer platformlara sunulacak.

 

 

Posted by Facebook on 2 Aralık 2015 Çarşamba

Facebook canlı yayın özelliğinin yanı sıra Kolaj adını verdiği yeni bir fotoğraf ve video paylaşım formatını da devreye aldı. Bu özellik sayesinde herhangi bir konu hakkında paylaştığınız fotoğraf ve videolar artık daha etkileyici ve hoş bir görünüm kazanacak. Paylaşımlarınıza başlık ekleyerek kolaj görünümü verebileceksiniz. Bu özellik de şimdilik sadece iOS kullanıcılarına sunuldu. 2016 yılında Android kullanıcılarına sunulması bekleniyor.

Dilerseniz aşağıdaki bağlantı üzerinden Facebook uygulamasını indirerek kolaylıkla canlı yayınlar yapabilir, etkileyici kolajlar oluşturarak fotoğraf ve video paylaşabilirsiniz.





PAYLAŞ