Facebook canlı yayın özelliğine kısıtlama getirecek - Haberler - indir.com

Facebook canlı yayın özelliğine kısıtlama getirecek

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-02 09:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Sosyal medyalar arasında zirvede yerini alan ve büyük kullanıcı kitlesine sahip olan Facebook, her geçen gün çeşitli yenilikler ile karşımıza çıkıyor. Teknolojik gelişmeler sayesinde sosyal medyalarda ilk günkü gibi kalmak ile yetinmiyor. Güncellemeler sayesinde yeni özellikleri bünyesine katarak daha da fazla kitlenin ihtiyacını karşılıyor. Elbette ki bunun yanı sıra diğer sosyal medyalardan da geri kalmıyor. Geçtiğimiz günlerde Yeni Zelanda'da yaşanan korkunç bir terör saldırısının ardından Facebook oldukça yaygın olarak kullanılmıştı. Son derece hızlı bilgi ağı olarak kullanılan Facebook, Yeni Zelanda'da yaşanan olayları anlık olarak yayınlanmasına aracı olmuştu.

Yaşanan bu olayların ardından Facebook, Yeni Zelanda'daki yaşanan korkunç olaylardan sonra platformda bulunan canlı yayın özelliğinden çeşitli değişiklikler yapılacağının bilgisini verdi. Her yaş grubuna hitap eden ve her kesinden kullanıcıya sahip olan Facebook, canlı yayın özelliğine de bir takım değişiklikler getirerek kullanıcılarına çok daha fonksiyonel bir kullanım sunuyor. 

Facebook’tan yapay zeka sözü!Facebook’tan yapay zeka sözü!

Facebook canlı yayında değişiklik yapacak

Facebook COO Sheryl Sandberg, Instagram blogu için geçtiğimiz akşam yazdığı bir gönderide; "Daha fazlasını yapmamız gerektiği yönündeki geri bildirimlerinizi duyduk, aynı fikirdeyiz" cümlelerini kullandı. New Zealand Herald'da da yayınlanan yazı, "Nefretle Karşı Kazanabiliriz" başlığını taşıyor. Zaman zaman Facebook ile ilgili hem olumlu hem de olumsuz haberler ile karşı karşıya kalıyoruz. Şirket kendi haklarında yapılan kötü haberlerin her birini dikkate alarak söz konusu sorunları ortadan kaldırmaya yönelik hareket ediyor. Yaşanan olaylardan sonra da çeşitli videoları platformdan kaldırarak çeşitli değişiklikler yaptı. 

Öncelik olarak Yeni Zelenda'da yaşanan terör eylemlerine gönderme yapan Sandberg, saldırıyı yapan kişinin 17 dakikalık orijinal Facebook canlı yayın hesabından olay ile ilgili çeşitli kesitler sunan 900'den fazla videonun platformda tanımlandığının bilgisini verdi. Sosyal medya devi Facebook, gerçekleştirilen bu korkunç terör eylemlerine ait görüntülerin yer aldığı bu videoları tanımlamak ve aynı zamanda bu içerikleri engellemek için araştırmalarda yer almamış bir miktarda yatırım yaptığının bilgisini verdi. Yani şirket kullanıcılarına çok daha titiz bir kullanım sunmak adına büyük çalışmalar ile kendini geliştiriyor. Fakat bunlardan daha da önemlisi, dev sosyal medya şirketinin platform üzerinde kimlerin canlı yayın yapıp yapamayacağı konusunda olması gereken çeşitli kısıtlamaları test ediyor olmasıdır. 

Cleveland'daki bir katilin cinayet görüntülerini Facebook üzerinden canlı yayın sistemi ile yayınlamasından ancak iki yıl sonra platformun iki yıl sonra gündeme getirmiş olması oldukça geç kalınmış bir planlama olduğunun da altını çizdi. Söz konusu çirkin eylemlerin listesi göz önünde bulundurulduğunda Sandberg tarafından yapılan tek açıklama, potansiyel kısıtlamaların "sadece Facebook Topluluk Standartları'nın çiğnenmesi" durumunda uygulanabileceği yönünde. Sosyal medya devi Facebook, gelecek yıllar içerisinde benzer durumlara karşı daha hızlı yanıt verebilmek için platformda paylaşılan içeriklerin incelenme sürecini yeniledi ve Yeni Zelenda'da yaşayan insanların yerel organizasyonlar ve devlet kanalları aracılığıyla desteklemenin yolları üzerinde çalışıyor. Yapılacak olan bu yenilikler sayesinde Facebook, kullanı açısından çok daha güvenli bir hale gelerek olaylar ile hızla ilgilenilecek. 

 


İlgili uygulamalar
Facebook ve Google 121 milyon dolandırıldıFacebook ve Google 121 milyon dolandırıldı
Facebook'a bağlı platformlarda yapılan ırkçı paylaşımlar engellenecekFacebook'a bağlı platformlarda yapılan ırkçı paylaşımlar engellenecek
Facebook faturalarında KDV dönemi başlıyorFacebook faturalarında KDV dönemi başlıyor

PAYLAŞ