Facebook çalışanlarının banka bilgileri çalındı! - Haberler - indir.com

Facebook çalışanlarının banka bilgileri çalındı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-16 19:29:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Skandallarla gündeme gelen sosyal medya uygulaması olarak adından söz ettirmeye devam eden Facebook’un çalışanlarına ait şifrelenmiş finansal ve kimlik bilgilerinin bulunduğu sabit disk sürücüsü çalındı! 

Senelerdir kullanıcı veri ihlalleriyle gündeme gelen Facebook bu kez çalışanlarının bilgileri için gerekli güvenliği sağlayamamakla gündemde. Kullanıcıların verilerini izinsiz bir şekilde paylaşarak her seferinde yüklü para cezalarıyla bu işten sıyıran Facebook çalışanlarının verilerini çaldırdı. 

Facebook ve Twitter veri skandalı ile gündemde!Facebook ve Twitter veri skandalı ile gündemde!

Facebook çalışanlarının kişisel bilgileri tehlikede! 

Olayın en ilginç noktası ise hırsızlığın internet ortamından gerçeklememiş olması. Sık sık veri ihaleleri ile gündeme gelen şirketin bu defa ne sistemi çökertildi ne de sunucularına gizlice girildi. Facebook’ta çalışan birine emanet eden sunucu yapılan açıklamaya göre aracın içerisinden hırsız tarafından çalındı. 

Facebook'a 1 milyon 600 bin liralık veri ihlali cezası!

Çalınan sabit disk sürücülerinin içerisinde ise yaklaşık 29000 Facebook çalışanın bilgileri yer alıyor. Hesap numaraları, ev adresleri, kimlik numaraları gibi önemli bilgilerin bulunduğu diksin içerisinde çalışanların aldıkları maaşlara dair de detaylı bilgiler var. 

Olay açığa çıkar çıkmaz bünyesinde çalışan bütün elmalarına E-mail yoluyla bilgilendirme yapan şirket sürücülerin içerisinde herhangi bir kullanıcıya dair bilginin yer almadığını belirtti. Bir kap-kaç tarzında hırsızlık sonucunda bilgileri kaptıran şirketin güvenlik önlemleri için ne yapacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. 


İlgili uygulamalar
WhatsApp açılırken görünen ‘Facebook’ yazısının nedeni açıklandıWhatsApp açılırken görünen ‘Facebook’ yazısının nedeni açıklandı
Facebook Messenger, WhatsApp ve Instagram'ın birleşmesine büyük engelFacebook Messenger, WhatsApp ve Instagram'ın birleşmesine büyük engel

PAYLAŞ