Facebook çalışanlarına fazladan 1000 dolar veriyor! - Haberler - indir.com

Facebook çalışanlarına fazladan 1000 dolar veriyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-18 20:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Dünya Sağlık Örgütü’nün “Pandemi” olarak açıkladığı Corona virüsü salgının enfekte ettiği kişi sayısı artmaya devam ediyor. Oldukça hızlı bir yayılma hızına sahip olan virüsle ilgili ülkeler önlemler alabilmek için ellerinden geleni yaparken bu zorlu süreçte bazı önemli şirketlerde sürece destek veriyor. Bu şirketlerden biri olan Facebook çalışanlarına destek sağlamak için 1.000 dolar vereceğini açıkladı.

Dünya genelinde hızla yayılmaya devam eden Corona virüsünün bulaştığı kişilerde yaş ve sağlık faktörlerine bağlı olarak sonuç ölümcül olabiliyor. Günümüzün gündeminden düşmeyen bu salgından ülkemizde etkilenenlerinde sayısı 98’e çıkmış durumda.

Facebook bir kez daha milyar dolarlık davayla gündemde!Facebook bir kez daha milyar dolarlık davayla gündemde!

Bu virüsten çalışanlarını korumak isteyen şirketlerse çeşitli önlemler alma yoluna başvuruyor. Birçok şirketin çalışanlarının işlerini evlerinden devam etmesini bu günlerde fiziksel mağazalarda hızla kapanmaya başladı. Bu şirketlerden olan ve bünyesinde toplamda 45.000 çalışanı olan Facebook ise 13 Mart tarihinde çalışanları için evden çalışma kararı almıştı.

Facebook Corona virüsüyle savaşta moral sağlamaya çalışıyor

Virüsün yayılmasını engellemek ve çalışanlarının güvenliğini sağlamak için böyle bir karar alan şirket virüsün yarattığı stres ve baskıyı da bir nebze olsun giderebilmek adına çalışanlarına daha fazla destek olacağını açıkladı. Facebook çalışanlarının motivasyonunu yüksek tutabilmek için tüm çalışanlarına 1.000 dolarlık ikramiye verecek.

Facebook Corona virüsü reklam politikasını değiştiriyor

İkramiyeyi çalışanlarının bu dönemdeki hem mevcut ihtiyaçları, hem de olası bir ihtiyaç halini düşünerek vermeyi planlayan şirket bu ikramiyeyi tam zamanlı çalışanlarına ödeyecek. Ayrıca temizlik ve kafeterya gibi yarı zamanlı çalışan görevlilerin virüs nedeniyle çalışma saatleri düşmüş olmasına rağmen şirketin ödemelerini azaltmadığı ve aksatmadığı da öğrenildi. Bu dönemde önceliği çalışanlarına ayırmadan vererek, her çalışanın kendisi için ne kadar önemli olduğunu gösteren şirket umuyoruz ki diğer teknoloji devlerine de örnek olur…

Facebook sadece bununla da kalmadı. Bildiğiniz üzere şuanda Corona virüsü salgınına önlem olarak yönetimler; kafeterya, sinema, kahve dükkanı, alışveriş merkezi, eğlence merkezi ve hatta toplu taşıma şirketleri gibi topluma açık hizmet veren işletmeler kapatılmış durumda. bu işletmelere destek olmak isteyen şirket ise yeni bir kampanya başlatıyor.

Facebook’un Operasyon Direktörü Sheryl Sandberg, ülkedeki 30 küçük işletmeye 100 milyon dolar dağıtılacağını duyurdu. Bu yardımdan yararlanmak isteyen işletme sahiplerinin Facebook'a başvurmaları gerekiyor.

 


Corona virüs salgını teknoloji şirketlerini nasıl etkiledi?Corona virüs salgını teknoloji şirketlerini nasıl etkiledi?
Microsoft, Corona virüsü için bilgilendirici internet sitesi yayınladı!Microsoft, Corona virüsü için bilgilendirici internet sitesi yayınladı!

PAYLAŞ