Facebook Büyümeye Devam Ediyor - Haberler - indir.com

Facebook Büyümeye Devam Ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-26 19:02:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Dünyanın en büyük sosyal medya ağı olan Facebook hız kesmeden büyümeye devam ediyor.

Dünyanın çok kullanılan sosyal medya ağı olan Facebook yeniliklerine ara vermeden kullanıcılarını kaybetmemeyi ve yeni kullanıcılar çekmeyi başararak, şuan da dünyanın en çok aktif kullanıcısına sahip olan platform olarak zirvede oturuyor. Kullanıcı erişimiyle büyük bir başarı elde eden Facebook'un rakipleri tarafından büyümesinin ne zaman yavaşlayacağı ya da duracağı merek ediliyor. Facebook yapmış olduğu istatiksel açıklamaya göre, erişimi dünya nüfusunun yarısına ulaşmak üzere. 

Facebook nasıl ilerleyecek?Facebook nasıl ilerleyecek?

Geçtiğimiz gün sosyal medya platformları 2019'un ilk çeyrek verilerini yayınlamışlardı. Bu verilerden elde edilen bilgilerde günlük  1.5 milyardan fazla aktif kullanıcısıyla geçen seneye oranla yüzde 8 artış gösterdi. Ve bununla beraber reklam verenler açısından da büyük bir önem oluşturuyordu. Facebook'un açıkladığı verilere göre, gülük aktif kullanıcı sayısı tam olarak 1.56 milyar, aylık giriş yapan kullanıcı sayısı ise 2.38 milyar.

Facebook Hikayeler Günlük 500 Milyon Kullanıcıya Ulaştı

Kullanıcı Sayısı Dünyanın Nüfusunun Yarısı

Facebook gelirinin yüzde 93'lük kısmını reklam veren firmalardan sağlıyor. Yıllık bazda kazancı incelendiğinde ise, toplam gelirini 15 milyar dolar olarak açıklayan Facebook'un yüzde 24'lük bir artış elde ettiği ortaya çıkıyor. Kazanmış olduğu bu gelirle Facebook gelir olarak en yüksek orana ulaşmış durumda. Firmanın toplam nakit miktarı ise 45 milyon dolar olarak yine artış göstermekte.

Facebook'un geliri artış gösterse de, faaliyet karı göz önünde bulundurulduğunda yüzde 40'lık bir kayıpla 3.3 milyar dolara düşüyor. Net geliri de yüzde 51'lik bir düşüşle  2.4 milyar dolarak olarak belirleniyor. Facebook'un gelirlerindeki bu düşüşler ise, son dönemlerde yaşanan kişisel veri sızdırma davalarından dolayı kaynaklanıyor.

Facebook, Yakın Şirketlere Veri Satmak nedeniyle Mark Zuckerberg'ü Suçluyor

Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde Facebook, kullanıcılarının bilgilerini start-up şirketlere satmakla suçlanmıştı. Projeleri başka firmalara satılan kullanıcılar ise Facebook'a kullanım sözleşmesi ihlalinden bir dava açmıştı. Buna benzer kullanıcı verilerini sızdırması nedeniyle birkaç davası daha olan Facebook'un, davalar nedeniyle yetkili kurumlara ödedikleri cezanın ve lobi masraflarının 3-5 milyar dolar arasında olduğu belirlendi. 


İlgili uygulamalar
Facebook 1.5 milyon kullanıcısının bilgilerini izinsiz sunucusuna aktarmışFacebook 1.5 milyon kullanıcısının bilgilerini izinsiz sunucusuna aktarmış
Facebook'tan Sonra Şimdi de Instagram Şifreleriniz TehlikedeFacebook'tan Sonra Şimdi de Instagram Şifreleriniz Tehlikede

PAYLAŞ