Facebook Bitcoin yasağını kaldırıyor - Haberler - indir.com

Facebook Bitcoin yasağını kaldırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-27 11:55:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Günümüzde Bitcoin piyasası hayli gelişmiş durumda ve imkanı olanlar geleceğin para birimi olarak kabul edileceği düşünülen sanal paralara yatırım yapıyor. Aralarında en popülerlerinden biri olan Bitcoin, son zamanlarda bir düşüş yaşasa da büyük oranda yatırım almaya ve reklam yapmaya devam ediyor. Fakat geride bıraktığımız aylarda, Google ve Facebook gibi büyük şirketler, Bitcoin reklamlarına yasak getirdiklerini duyurmuşlardı ve Bitcoin için reklam veren büyük şirketler, zor durumda kalmıştı. Facebook, Bitcoin reklamlarını yasaklama nedeni olarak, finansal ürünlere teşvik ve yanıltıcı reklamların önüne geçmek istemesini göstermişti. Facebook tarafından geride bıraktığımız Ocak ayında alınan bu karar, şimdi bozuluyor.

Onay sürecinden geçen şirketler, Facebook üzerinden reklam verebilecek

Facebook, Ocak ayında kripto paralar için almış olduğu kararı açıklarken, şirketin üst düzey yöneticilerinden Rob Leathern kararın kalıcı bir karar olmadığının altını çizmişti. Bu kararın, Facebook'un reklamlar konusunda belli düzenlemelere gittikten sonra ve artık yanıltıcı reklamların ayıklanma işlemi yapılmaya başlandıktan sonra bu kararlarının değişeceği söylenmişti. Facebook, bu anlamda gerekli düzenlemeleri yaptıklarına inanıyor olacak ki Bitcoin yasağını kaldırdığını duyurdu.

Facebook'un resmi bloğunda yapılan açıklamada, kripto para reklamları için kayıtlara başlandığı duyuruldu. Fakat bu kayıtlar, şirketlerin evraklarının onay sürecinden geçmesiyle birlikte kabul edilecek ve reklamlar kabul edildiği takdirde yayınlanacak. İlgili lisanslara sahip olan şirketlerin başvuruları Facebook tarafından kabul edilecek. Facebook'un bunun için gerekli kıldığı evraklara sahip olan şirketler de durumdan gayet memnun.





PAYLAŞ