Facebook bir kez daha milyar dolarlık davayla gündemde! - Haberler - indir.com

Facebook bir kez daha milyar dolarlık davayla gündemde!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-13 11:16:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz sene adı sıklıkla skandal haberlerine karışan Facebook’un 2018 senesinde ki Cambridge Analytica olayı bu skandalların en tepesinde yer alıyor. Geçtiğimiz senelerde bu olay nedeniyle pek çok dava açılan şirket milyon dolarlık bir davayla daha karşı karşıya kaldı.

2018'de ne olmuştu?

Tüm dünyada büyük bir yankı uyandıran bu skandal Cambridge Analytica isimli şirket Facebook kullanıcılarının verilerini usulsüz olarak toplamasıydı. 87 milyon kullanıcıyı etkileyen bu skandalın ifşa olması sonucunda Mark Zuckerberg kullanıcılarından özür dilemişti. Tüm dünyadaki kullanıcıları etkileyen bu skandalın faturası da Facebook’a ağır olmuştu. Pek çok ülkeden yüklü miktarlarda para cezasına çarptırılan sosyal medya devi için harekete geçen son ülke Avusturya oldu.

Cambridge Analytica, Twitter'dan veri almadıklarını söylediCambridge Analytica, Twitter'dan veri almadıklarını söyledi

Cambridge Analytica olayından etkilenen 311 47 Avustralyalı’nın cezasını kesmek isteyen Avustralya “Veri hırsızlığı” nedeniyle Facebook’a karşı 529 milyar dolarlık bir dava açtı.

Cambridge Analytica Verileri Hala Silmemiş!

Daha önce Birleşik Krallık’ta da benzer bir davayla karşı karşıya kalan Facebook 500 milyar sterlin ceza almıştı. “Avustralya’da Kişisel Bilgilerin Korunması Kanunu”na göre ihlal durumunda cezalar kişi başı 1.7 milyon dolar seviyesine çıkabiliyor.

Açılan dava da kullanıcı verilerinin “This is Your Digital Life” uygulamasıyla ortaya çıkarıldığı iddia ediliyor. Bunun yanı sıra iddialara göre toplanan bu veriler Facebook’un politik hedefleri belirlemesine de yardımcı oluyor ve şirket bu hedefleri üçüncü taraflarla paylaşıyor. Geçtiğimiz dönemlerde benzer suçlamalardan yüklü cezalar ödeyen şirket ise bu dava hakkında henüz bir açıklama yapmadı. Facebook’la ilgili gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

 


İlgili uygulamalar
Cambridge Analytica Şirketi KapanıyorCambridge Analytica Şirketi Kapanıyor
Cambridge Analytica'nın çaldığı verilerin silinmediği, Facebook tarafından biliniyor muydu?Cambridge Analytica'nın çaldığı verilerin silinmediği, Facebook tarafından biliniyor muydu?

PAYLAŞ