Facebook, ayrımcılığa karşı yeni reklam politikalarını duyurdu! - Haberler - indir.com

Facebook, ayrımcılığa karşı yeni reklam politikalarını duyurdu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-16 13:09:45
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Teknoloji

Facebook, Kasım ayı içerisinde yaptığı açıklamada, Facebook araçlarının ayrımcı reklamlar yapmak için kullanılabileceğini ortaya koyan bir rapora yanıt olarak, reklamverenleri konut, istihdam ve kredi fırsatlarına odaklanan reklamlar için yarış yaparak kullanıcıları hedeflemelerine engel olacağını duyurdu. Bugün sosyal ağ, konuyla ilgili bir ilerleme sağladı ve yeni reklamcılık politikalarının ve ilgili araçlarının ayrıntılarıyla birlikte, duyurusu ilk yapıldığı andan itibaren hangi eylemleri gerçekleştirdiğini açıkladı.

Ayrımcı reklamcılığın Facebook?ta yerinin olmadığını, yeni reklam politikasının pek çok politikacı ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeler düzenlendikten sonra oluşturulduğu açıklandı. İlk olarak reklam verenlere; yaş, renk, engellilik, etnik köken, aile statüsü, cinsiyet, cinsel kimlik, genetik veya tıbbi durum, ulusal köken, ırk veya din temelinde ayrımcılık yapmama konusunda eğitim verileceğini söyleyen şirket ayrıca yeni geliştirdiği sistem ile konut, istihdam veya kredi gibi alanlardaki reklamları denetleyerek gerekli şartları taşımadığı takdirde reklamı onaylamayacak.

Sosyal ağ, konut, istihdam veya kredi ile ilgili reklamlar için etnik yakınlık reklam hedeflemesinin devre dışı bırakılacağını bildirdi.

Facebook, yapılması gerekenlerle ilgili geri bildirim toplamak için politika yapıcılarla ve sivil haklar liderleriyle bir araya geldiğini söyledi ve o zamandan beri çeşitli değişiklikler yaptı.

Ayrıca, Facebook şu anda ayrımcılıkla mücadelede uzmanlaşmış devlet kurumları ve sivil haklar grupları gibi diğer eğitim kaynakları ile birlikte daha fazla bilgi sunan Reklam Politikaları sayfasından yeni bir eğitim bölümüyle bağlantı kuruyor.

Facebook, politikalarını ihlal eden reklamları tanımlamasına yardımcı olacak yeni uygulama araçlarının şu anda test aşamasında olduğunu bildirdi.

Facebook?un kendisini güvence altına almak istediği için yaptığı iddialarının da var olduğu bu yeni reklam politikasının nasıl çalışacağını ve neler kazandıracağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

 





PAYLAŞ