Facebook Avturayla ile ilgili açıklama yaptı - Haberler - indir.com

Facebook Avturayla ile ilgili açıklama yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-25 10:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sosyal medya devi Facebook, Avustralya’da haberlerin artık haber kaynağında yer almayacağını açıklamıştı. Şirketten yapılan açıklamada durumun içyüzü açıklığa kavuşturuldu diyebiliriz. Sosyal medya servisleri arasında en tartışmalı isimlerden birisi Facebook oluyor. Sürekli olarak davalar ve tartışmaların gündemde olduğu isim Facebook, son olarak Avustralya’da haber sitelerinin paylaşımlarının artık platformda bulunmayacağını açıklamıştı. Büyük tartışmalara sebep olan bu karar sonrasında Avustralyalı medya organları ile Facebook arasındaki anlaşmazlığın nasıl çözüleceği merak ediliyordu. Konu hakkında ise Facebook’tan bir açıklama yapıldı.

Facebook’tan konu hakkında açıklama geldi

Google ve Facebook'tan artık Avusturalya'daki haber sitelerine ödeme yapmak zorundaGoogle ve Facebook'tan artık Avusturalya'daki haber sitelerine ödeme yapmak zorunda

Avustralya’nın haber linkleri için ücret ödemeyi zorunlu kılacak olan yasal düzenlemesini eleştiren Facebook, "Bu durum, sırf insanlar arabalarında radyo dinlemek isteyebilir diye otomobil üreticilerinin radyo istasyonu kurmaya zorlamak gibi"  ifadelerini kullanarak bu durumun medya kuruluşarına çok ciddi paralar ödemeleri gerektirebileceğini ifade ediyor. İnternetin mucid olan Tim Bernters-Lee’nin uyarıları baz alınarak Facebook, Avustralya’daki yasanın bildiğimiz anlamda interneti çalışamaz hale getireceğini belirtiyor. Kullanıcıların zaten çok az bir haber içeriği gördüğünü belirten Facebook, 25 gönderide 1 böyle olsa da insanlara bunun çok geldiğini belirtiyor. Her yıl haber sitelerinin milyarlarca ücretsiz olarak platformdan paylaşılan linkler ile reklam yaptığını da belirten Facebook yetkilileri bu kapsamda bu içeriklerin de iddia edildiği gibi kendi platformları tarafından çalınmadığını ve orijinal içerikleri kendi çıkarlarına kullanmadıklarını açıkladı.

İnternet’in gelişinin haber sektörünü nasıl etkilediğinin farkında olduklarını ifade eden Facebook, bazı şirketlerin sosyal medyaya tamamen adapte olabildiğini ancak bazılarının da sorunlar yaşadığını söylüyor.


Facebook kullanıcılarının sağlık bilgilerinin toplanmasının önüne geçmeye çalışıyorFacebook kullanıcılarının sağlık bilgilerinin toplanmasının önüne geçmeye çalışıyor
Facebook, Avustralya ile ilgili kararında geri adım attıFacebook, Avustralya ile ilgili kararında geri adım attı

PAYLAŞ