Facebook Android Cihazlardan İzinsiz Veri Almış - Haberler - indir.com

Facebook Android Cihazlardan İzinsiz Veri Almış

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-26 12:00:00
Editör : Esat Karaman
Kategori : Teknoloji

Facebook yakın zamanda birçok veri ihlali ile ilgili soruşturmalar geçirdi ve bu süreç hala devam ediyor. Facebook gizlilik hususuna dikkat etmiyor. Facebook Milyonların ve katrilyonların kullandığı bir platform haline geldi ancak hala veri ihlali yapmaya devam ediyor

Nedir Bu Veri İhlali?

Veri ihlali demek verilerin izinsiz kullanılması demektir. Yani Facebook kullanıcı verilerine sahip çıkamamış ve veriler Siyah şapkalı hacker'ların eline geçmiş demektir. 

Bu Durum Neye Yol Açabilir?

Bu durum birgün sizin verilerinizin size karşı tedit olarak kullanabileceği anlamına geliyor tabiki böyle olmasını kimse istemez.

2012: Herşeyin Başladığı Tarih!

Büyük veri ve sosyal medyanın politik ortama yükselmesi 2012'de gerçekleşti. Özellikle sosyal medyadan sağlanan veriler, Obamanın tekrar seçilmesi konusunda birçok kampanya için kullanıldı. Facebook, politik kampanyalar ile ilgili araçları zaten sunuyordu.

Facebook Verileri Seçimleri Nasıl Etkiledi?

 Facebook'ta beğendiğiniz bir durumdan siyasi görüşünüz ortaya çıkmayabilir. Ancak bugün fareyi ekranda nereye götürdüğünüze kadar incelenip, korkunç derecede detaylı bir profiliniz oluşturulabiliyor. Yani aslında uzun zamandır takip ediliyor olabiliriz.

Asıl Hata : Veriler Satıldı!

Cambridge Analytica Facebook verilerini kullanıyor. Budurumda Facebook kullanıcı verilerini satmış olabilir.

Ancak bu durum Facebook'un tüm hisse ve kullanıcı sayısının düşmesine sebep olabilir.

Yani kısacası Facebook izinsiz bir şekilde kullanıcı verilerini satmış olabilir bu şu demek oluyor Facebook siyasal ve politik analiz için verilerimizi Cambridge Analytica şirketine satmış olabilir.





PAYLAŞ