Facebook Algoritma Değişikliğine Gidiyor - Haberler - indir.com

Facebook Algoritma Değişikliğine Gidiyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-18 16:02:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Uzun yıllardır, dünyanın en popüler sosyal ağ platformu olan Facebook, her geçen gün farklı bir konu ile adından söz ettirmeyi başarıyor. Şimdi ise Facebook'un haber kaynağı algoritmasını değiştirmesi ile karşı karşıyayız. Gerek olumsuz gerek olumlu haberler ile sık sık gündemde yerini almayı başaran Facebook, her geçen gün daha fazla kullanıcıya sahip olmayı başarıyor. Daha önce de haber kaynağında değişiklik yaparak gündeme gelen Facebook, yapılan değişiklikler ile yetinmeyerek şimdilerde yeni değişiklikler yapmayı planlıyor. Facebook tarafından yapılacak olan haber kaynağındaki değişikliklerin başında, sıralama algoritması geliyor. Bahsi geçen değişikliklerin ilkinde Facebook sayfasının Haber Kaynağı'nda içeriklerin görüntülenmesi sırasında yakın arkadaşların paylaşımları öncelik haline getirilecek. İkinci değişiklik ise, Facebook kullanıcılarını kendileri için önemli olan bağlantılarla buluşturması olacak. 

Yediden yetmişe herkesin mutlaka kullandığı Facebook'un Haber Kaynağı için değişim yapılıyor olmasının doğal bir durum olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Facebook'un yaptığı yeniliklere baktığımız taktirde son dönemlerde Hbaer Kaynağında videoların sıralanma sisteminde de bir kaç değişiklik ile karşı karşıya gelmiştik. Bunun yanı sıra aynı zamanda şirket tıklatma tuzaklarının da farkına varılması adına yeni araçlar sunmuştu. Bunun yanı sıra yanı zamanda reklam içerikleri ile dolu olan Haber Kaynağı'ndaki sıralamalar da aşağı tarafa çekilmişti. Yapılan bu değişiklikler ile yetinmeyen şirket, bugünlerde farklı çalışmalar üzerinde çalışıyor. 

Facebook Profili Başkasının Gözünden Gör Özelliğini Geri GetirdiFacebook Profili Başkasının Gözünden Gör Özelliğini Geri Getirdi

Facebook Haber Kaynağı değişiyor

Söz konusu yapılacak olan yeni değişikliklerin arasında Facebook'un geçtiğimiz yıl sunduğu bir anket sistemi de yer alıyor. Konu ile alakalı şirket tarafından Engadget aracılığı ile verilen bilgilere göre, Hbaer Kaynağına gelen değişiklik güncellemeleri bir anda değilde kademeli olarak sunulacak. Güncellemenin yavaş yavaş verilecek olması sayesinde kullanıcılar değişikliğinde farkında olmayacaklar bile. Şirket tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamalar arasında şu ifadeler de yer alıyor; "Sonuçlar bakımından tüm kullanıcılara uygulanabilecek bir trendden bahsetmek mümkün değil. Bir paylaşımın önemi, kişiden kişiye değişebiliyor. Biz de bu nedenle anketler gerçekleştiriyoruz ve bu modelin inşasının çok önemli olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu sayede insanlar için neyin daha önemli olduğu konusunda daha kişisel seviyede bir sinyal alıyoruz.”

Facebook, en yakın arkadaşlarınızın paylaşımlarını öne çıkarmak adına en yakın arkadaşlarınızın kim olduğunu öğrenmek için “En yakın olduğun kişiler kim?” sorusunu doğrudan soracak. Aslında Facebook, en yakın arkadaş bilgisine uzun süredir sahip fakat yeniden böyle bir şey yapmasının altında neler olduğu henüz bilinmiyor. Ancak söz konusu en yakın arkadaşlar bilgisine şimdiye kadar çeşitli verileri sentezleyerek tahmin ederek ulaşan şirket, yapılan değişikler içerisinde tahmin işlemini tamamen çıkaracak. Facebook Haber Kaynağını, üzerinde yapmayı planladığı söz konusu bu değişiklikler ile sadece yakın arkadaşların paylaşımlarının görüldüğü bir yer haline getirmeyecek. Burada yapılan değişiklik sadece yakın arkadaşların paylaşımlarını en üst kısımda yer almasını sağlamak olacak. Ana sayfa üzerinde bağlantıların gösterilmesi konusunda her zaman yaptığı gibi anketlerden faydalanan şirket, aldığı yanıtlar çerçevesinde hareket ederek kullanıcılarına çok daha fonksiyonel bir kullanım sunacak. 

 


Facebook Canlı Yayınlara Kısıtlama GetiriyorFacebook Canlı Yayınlara Kısıtlama Getiriyor

PAYLAŞ