Facebook akıllı saat çıkarmaya çok yakın! - Haberler - indir.com

Facebook akıllı saat çıkarmaya çok yakın!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-10 16:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Giyilebilir Teknoloji

Theinformation adlı bilgi kaynağında yer alan yeni bir rapor, Facebook'un gelecek yıl itibariyle ilk akıllı saat modelini piyasaya sunacağını öne sürdü.

Facebook'un teknoloji alanında yeni bir cihaz sunması sürpriz olmayacak. Zira daha önce de Oculus VR gibi pek çok farklı ürün için geliştirmeler yapan Facebook, her ne kadar başarısız olsa da bu alanda iddialı olmak için pek çok farklı ürün üzerinde çalışmalar yapıyor. Yeni yayınlanan bir rapor ise hücresel bağlantı desteği sunacak yeni bir akıllı saat ile Facebook'un piyasada var olmak istediğini gösteriyor. Üstelik kaynakta yer alan bilgilere göre akıllı saatin ilk versiyonu gelecek yıl itibariyle tanıtılacak ve raflardaki yerini alacak.

Facebook Spark AR platformu için yeni özelliklerini tanıttıFacebook Spark AR platformu için yeni özelliklerini tanıttı

Facebook Android sisteminden yararlanacak

Raporda dikkat çeken en önemli detaylardan bir tanesi, Facebook'un mevcut akıllı saatini geliştirebilmek adına Google'ın işletim sisteminden ve yazılımlarından destek alacak olması. Raporda yer alan detaylara göre cihaz 3. parti uygulamalarını kullanarak kullanıcıların fitness, spor ve sağlık takibi gibi pek çok farklı konuda destek almasını mümkün hale getirecek.

Yeni akıllı saatin özellikleri neler olacak?

Rapora göre yeni akıllı saatte kamera yer alacak ve üretiminde paslanmaz çelik malzemeler kullanılacak. Akıllı saatte kamera özelliğinin yer almasının özellikle Facebook uygulamalarında hızlı bir şekilde paylaşım yapılmasına imkan tanıması bekleniyor. Video görüşmeleri gibi ön kamera işlevi de görebilecek olan akıllı saatteki kamera, 1080p kalitesi ile iyi bir performans sunabilir.  İddialara göre önümüzdeki yıl itibariyle piyasaya sunulması beklenen akıllı saati, 400 dolar civarında bir etiket fiyatına sahip olabilir. LTE desteği sunması sayesinde telefon bağımlılığı çok daha az olacak akıllı saatte Facebook hem Android hem de iOS cihazlarıyla kendi donanımını ayırmayı başarabilir.

Facebook akıllı saati ile rekabet edebilir mi?

Ancak raporda özellikle üzerinde durulan detaylardan bir tanesi WhatsApp ile başlayan gizlilik tartışmaları nedeniyle kullanıcıların Facebook tarafından geliştirilecek bir cihaza çok sıcak bakmayacak olması. Özellikle şirketin bugüne kadar teknolojik cihaz geliştirme ve pazarlama konusundaki başarısızlıkları göz önüne alındığında akıllı saat ile rekabetin üst düzey olduğu pazarda işi oldukça zor.


Donal Trump'ın Facebook hesabı 2023'e kadar askıya alındıDonal Trump'ın Facebook hesabı 2023'e kadar askıya alındı

PAYLAŞ