Facebook Afrika'ya İnternet Götürmek İçin Google ile Yarışıyor - Haberler - indir.com

Facebook Afrika'ya İnternet Götürmek İçin Google ile Yarışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-09 20:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknolojinin önde gelen isimlerinden olan Google ve Facebook, dünyanın her noktasında internet erişimi sağlamak adına çalışmalarını sürdürüyorlar. Dünya genelinde internet erişimi olmayan 3.8 milyar kişiye internet bağlamak için yoğun çalışmalarını sürdürüyorlar. Mark Zuckerberg ve çalışanları bu sefer Afrika’daki internet değişim noktaları IXP’lere yönelmiş durumda. Facebook drone’lar kullanarak ücra noktalara internet bağlantısı götürme projeleri bu yılın başı ile beraber iptal edilmişti. Facebook ise yapacağı son hamle ile bölgede faaliyet gösteren sivil toplum örgütü Internet Society’nin çalışmalarına destek sağlayacak. Internet Society’de Afrika’da yerel bir internet alt yapısı oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyorlar.

Facebook Afrika’ya İnternet Taşıyacak

Milyonlarca Facebook kaydı kamuya açık veri tabanındaMilyonlarca Facebook kaydı kamuya açık veri tabanında

İnternet değişim noktalarındaki sağlayıcı ekosistemi için masrafları için iki internet operatörü arasındaki trafik yönlendirmesi yapılıyor. Bu noktadaki ekonomi ve internet altyapısı ise gelişmiş ülkelerde olması temel problem olarak gözüküyor. Şuan ki mevcut durumda ise Afrika’daki ülkelerin yüzde 42’nde bir değişim noktaası bulunmuyor. Bu durum ise ülkedeki trafiğin sınırlar ve okyanuslar arasında yönlendirmesi ile bağlantı hızının düşmesine sebep oluyor.

Internet Society ve Facebook, Afrika’da yer alan bu değişim noktalarını arttırmak adına beraber bir çalışma sergileyecekler. Ayrıca mevcut noktaların da kapasitesi arttırılacak ve Afrika’da bulunan talebe karşılık olarak eğitim ve topluma yönelik etkileşime önem verilecek. Facebook, Telecom Infra Project’in 500’ü geçkin üyesi bulunuyor. Söz konusu bu girişim ile beraber ise teknoloji pazarındaki şirketler kırsal bölgelerdeki internet altyapısını geliştirmek adına çalışıyorlar.

Facebook bu iş birliği için başka hangi büyük isimler ile anlaşmaya gideceği merakla bekleniyor. Şuan için İnternet bağlantısının en az olduğu bölgelerden birisi olan Afrika bölge ve ülkeleri için çalışmalar sürüyor. Bakalım Facebook ve diğer şirketler bu çalışmalardan geri dönüş alacaklar mı göreceğiz.  


İlgili uygulamalar
Facebook yeni üyelerinden e-posta şifrelerini istiyorFacebook yeni üyelerinden e-posta şifrelerini istiyor
Facebook KDV Hakkında Bilmeniz GerekenlerFacebook KDV Hakkında Bilmeniz Gerekenler

PAYLAŞ