Facebook 52 şirketle daha veri paylaşımında bulundu! - Haberler - indir.com

Facebook 52 şirketle daha veri paylaşımında bulundu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-02 10:20:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Son zamanlarda veri paylaşım skandallarıyla adından sıkça söz ettiren Facebook için yeni bir gelişme söz konusu. Hala devam eden raporlaşmalara bir yenisi eklendi.  Açıklanan verilere bakılacak olursa Facebook 52 firmayla veri paylaşımı ortaklığında bulunmuş. 747 sayfa olarak yayınlanan yeni raporda daha önce duyulmayan bazı isimlerde yer aldı. TüFacebook'un, Alibaba, Huawei, Lenovo ve Oppo gibi Çinli firmalar da dahil olmak üzere 52 firmanın kullanıcı bilgilerini paylaştığı dile getirildi. Açıklanan firmalar arasında Facebook  ile anlaşmaları sona eren şirketler de yer aldı.

Facebook, Hinge ve Spotify dahil olmak üzere, 2014 yılında daha sıkı paylaşım kontrolleri uyguladıktan sonra, veri toplama pratiklerini azaltması için altı aydan fazla süreye kadar 61 üçüncü taraf uygulama geliştiricisi verdiğini kabul etti. Diğer beş geliştiricinin beta testi ile "sınırlı arkadaş verilerine" erişimi gerçekleşti, ancak sınırlı erişimin ayrıntısının bilgisi verilmedi.

 Bu yeni belge Facebook için Kongre'nin 452 sayfalık rapor hazırlamasından yaklaşık iki hafta sonra geldi. Mark Zuckerberg, daha önce yanıtlamadığı soruları yanıtladı. Bunların yanı sıra açıklamadığı pek çok konu mevcut. Washington Post, Facebook'un neden Cambridge Analytica skandalından "thisismydigital life" uygulaması gibi uygulamaları denetlemediğini veya reklam göstermek yerine bir ücret ödemeyi düşünmüş olup olmadığını açıklamadığını belirtti. Ayrıca, Kaliforniya Temsilcisi Anna Eshoo'nun yüzlerce sorudan kullanıcılardan derlediğini söyledi. Bu yeni yanıt grubu yararlı olabilir, ancak yine de Facebook'un veri uygulamalarının tam kapsamını bilmek isteyen herkesi tatmin etmeyecektir.





PAYLAŞ