Facebook, 3,2 milyar sahte hesabı kaldırdı - Haberler - indir.com

Facebook, 3,2 milyar sahte hesabı kaldırdı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-14 21:05:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünyanın en fazla kullanıcıya sahip olan sosyal medya platformu Facebook, Topluluk Standartları Uygulama Raporunu yayınladı. Söz konusu rapora göre Nisan – Eylül 2019 tarihleri arasında 3.2 milyar sahte hesabın sistemden silindiğini ifade etti. Şirketin bu sayının geçtiğimiz yıla göre iki kat arttığı açıklaması da bir hayli dikkat çekiyor. Sosyal medya içerisinde yer alan yalan haber, spam ve sahte hesaplar ile uzun bir süredir mücadele ediliyor. Bu mücadele çoğu zaman şirketin eleştirilere maruz kalmasına sebep oluyor. Facebook’un bu tarz hesaplara karşı göstermiş olduğu politika ise olumlu bir şekilde işlemeye devam ediyor.

Facebook Sahte Hesapları Kapatmayı Sürdürüyor

Facebook araç çubuğunu özelleştirilmesine imkan veren özelliği yayınladıFacebook araç çubuğunu özelleştirilmesine imkan veren özelliği yayınladı

ABD’li şirket Nisan-Eylül 2019 tarihleri arasında 3.2 milyar hesabı kapattığını belirtiyor. Geçen yıl aynı dönem bu rakam 1.55 milyar seviyelerindeydi. Facebook sadece kendi platformu değil sahip olduğu Instagram için de kaç gönderi sildiğini açıkladı. İçeriklerin hızlı denetlenmesi için birçok algoritma geliştirdiğini ifade eden Facebook, kendi uygulamasındaki terör içerik tespitinin yüzde 98.5, Instagram’daki terör içeriklerinin ise yüzde 92.2’sinin gerçek zamanlı olarak tespit edildiğini ifade ediyor. Nisan – Eylül 2019 tarihleri arasında cinsel istismarla alakalı 11.6 milyondan fazla içeriği kaldırmış durumda.

Dördüncü kez yayınlanan raporda intiharı özendiren paylaşımlar ile alakalı şirket Instagram’da 2.5 milyon içeriğin kaldırıldığını belirtiyor. Diğer yandan 2019’un ilk yarısında kullanıcı verileri ile alakalı hükümetlerin taleplerinin yüzde 16 arttığı belirtiliyor.  


İlgili uygulamalar
Facebook izinsiz olarak kameranızı kullanıyor mu?Facebook izinsiz olarak kameranızı kullanıyor mu?
Facebook Pay ile uygulamalarda ödeme dönemi başlıyorFacebook Pay ile uygulamalarda ödeme dönemi başlıyor

PAYLAŞ