Facebook 2020'nin ilk şeffaflık raporunu yayımladı - Haberler - indir.com

Facebook 2020'nin ilk şeffaflık raporunu yayımladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-23 13:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sosyal medya platformu Facebook, 2020 yılının ilk yarısını ifade eden Şeffaflık Raporu’nu resmi olarak paylaştı. Rapora göre her ülke de olduğu gibi Türkiye için de bazı veriler yer aldı. Dünyanın en fazla üyeye sahip olan sosyal medya servisi Facebook, bazı dönemlerde halka açık olarak yayınladığı şeffaflık raporları ile istatistik ve detaylarını sunmuş oluyor. Şimdi ise 2020 yılının ilk yarısını kapsayacak şekilde yeni raporunu sundu. Şirketin yayınlamış olduğu rapora göre Topluluk Standartları Uygulama Raporu ve Kullanıcı Verilerine Yönelik Devlet Talepleri raporu da sunulmuş oldu.

Facebook’un yayınlamış olduğu veriler kapsamında marka, 2020 yılının ilk yarısında Ocak – Haziran ayı için kullanıcı verileri kapsamında 173.592 devlet talebi almış durumda. Bu değer bir önceki yılın aynı dönemine göre %23’lük bir artış yaşadığı gözüküyor. 2019’un ikinci çeyreğinde ise devlet talebi sayısı 140.875 seviyesindeydi.

Facebook'ta videolara reklam ekleme özelliği Türkiye için kullanıma sunulduFacebook'ta videolara reklam ekleme özelliği Türkiye için kullanıma sunuldu

Facebook şeffaflık raporu yayınlandı

Facebook kullanıcı verilerine göre devlet talebi en çok ABD kaynaklı oluyor. ABD’nin arkasında ise Hindistan, Almanya, Fransa ve İngiltere yer alıyor. ABD’deki talep sayısı ise bir önceki döneme göre %20’lik bir artış yaşamıştı. Facebook Kullanıcı Verilerine Yönelik Devlet Talepleri raporunda Türkiye de üst sıralarda bulunuyor. Facebook, Türkiye’den toplam 6171 talep aldı. Bir önceki yılda ise Facebook’tan istenen kullanıcı verisi talebi ise 4306 seviyesindeydi. Bu veriler kapsamında ülkemiz tarafından yapılan talepte %43’lük bir artış olduğu gözüküyor.

Facebook’un raporuna göre raporu kapsayan dönemde hangi ülkenin Facebook ürünlerine erişiminin ne kadar kısıtlandığı da paylaşılıyor. Listenin zirvesinde ise 38 hafta 3 gün ve 19 saat ile Hindistan bulunuyor. Türkiye tarafında ise 2020 yılının ilk çeyreğinde toplam olarak 11 saat boyunca Facebook ürünlerine kısıtlama olduğu gözüküyor.


Facebook'un şaşırtıcı girişimi: Yapay zekaFacebook'un şaşırtıcı girişimi: Yapay zeka
Facebook çalışanlarının hayatını riske mi atıyor?Facebook çalışanlarının hayatını riske mi atıyor?

PAYLAŞ