Facebook 2020 inceleme çalışmaları göze çarpıyor! - Haberler - indir.com

Facebook 2020 inceleme çalışmaları göze çarpıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-08 21:01:02
Editör : Ayça Aleyna Dinler
Kategori : Donanım

Facebook, yılın en iyi kültürel anlarını içeren incelemede 2020 yılını vurguladı. Sosyal ağ platformu, 2020'nin en iyi anlarını altı temaya ayırdı — simgeler, sosyal uyanış, COVİD-19, küresel politika, çevresel Nedenler ve inanç ve Topluluk. Bu anlar arasında Adalet Ruth Bader Ginsburg'un geçişi, Black Lives Matter etrafındaki konuşmalar, Avustralya'nın orman yangınlarından etkilenenlere yardım sağlamak için Facebook'un bağış toplama ve tabii ki Covid-19 yer alıyor. Bu yıl ilk kez Facebook, En İyi 10 Pop kültürü anını da küratörlüğünü yaptı; Michael Jordan'ın 'The Last Dance' belgeseli ve 'WAP', ‘Golden' ve 'Savage', çok fazla nişan alan şarkılar oldu.

Facebook'un 2020'nin en önemli anları arasında Justice Ruth Bader Ginsburg'un geçişi, Black Lives Matter ve COVİD-19 ile ilgili konuşmalar yer alıyor.

Facebook tarafından toplanan veriler, 1 Ocak 2020 ile 31 Ekim 2020 arasındaki etkinlikleri yansıtmaktadır. Teknoloji devi, 2020'nin hepimizi değiştiren yıl olarak bilinmesine rağmen, insanların Facebook'u ve platformlarını bu yıl “biraz daha az yalnız”hale getirmek için kullandıkları bazı yolları paylaşmak istediğini söyledi.

Facebook Messenger: we can lock messages with Face IDFacebook Messenger: we can lock messages with Face ID

2020'nin en önemli anları

Facebook,” bu yılki incelemede en iyi konular, yılın en iyi 20 anına bakarak ve bu anlardaki ortak noktaları ve insanların bağış toplama ve gruplar gibi çeşitli ürün özelliklerini ve araçlarını nasıl kullandıklarını belirleyerek belirlendi " dedi.

Simgeler

Kobe Bryant'ın geçişi bu yıl Facebook'ta en çok tartışılan andı. ABD, Meksika ve Filipinler, hayatını kutlayan Facebook'ta en çok mesaj ve fotoğraf paylaştı. Facebook ve İnstagram'da bir gün içinde altı milyondan fazla gönderide anıldı ve #restinpower popüler bir hashtag oldu.bu yıl 18 Eylül'de vefat eden Yüksek Mahkeme yargıcı Ruth Bader Ginsburg, # restinpower ile popüler bir hashtag oldu.

Sosyal Uyanış

George Floyd'un ölümünü takip eden üç hafta içinde Black Lives Matter ile ilgili konuşmalar, sosyal uyanış kategorisini üç katına çıkardı; konu her gün Facebook'ta ortalama 7.5 milyon söze sahipti. Siyah işletmeleri destekleyen bir Facebook grubu olan Blackout Coalition, 1,8 milyon üyesi olan ABD kullanıcıları arasında en büyük grup.Sosyal Uyanış

George Floyd'un ölümünü takip eden üç hafta içinde Black Lives Matter ile ilgili konuşmalar, sosyal uyanış kategorisini üç katına çıkardı; konu her gün Facebook'ta ortalama 7.5 milyon söze sahipti. Siyah işletmeleri destekleyen bir Facebook grubu olan Blackout Coalition, 1,8 milyon üyesi olan ABD kullanıcıları arasında en büyük grup.

COVİD-19

Kaçınılmaz COVİD-19'a gelince, Facebook tarafından yapılan bir araştırma, Mart ayı boyunca İspanya'dan 1,5 milyondan fazla insanın sağlık personeline şükranlarını ifade etmek için bir mesaj gönderdiğini ve #aplausosanitario'nun Trend hashtag olduğunu söyledi. Facebook ve instagram canlı görüntüleri, kilitlenmeler başladığında iki katına çıktı ve sakinler balkonlarından şarkı söylemeye başladı. Facebook'un canlı izleyici kitlesi ABD'de yüzde 50 arttı ve birçok kullanıcı fitness dersleri için ortaya çıktı ve pandemik sırasında sanatçılarla sohbet etti.

Küresel Politika

Küresel siyasetle ilgili olarak, Kamala Harris'in ABD Başkan Yardımcısı seçim duyurusu, Ağustos ayında Facebook'ta en çok bahsedilen andı; bir günde 10 milyondan fazla mesaj çekti. Facebook instagram'a göre, ABD'de platformu ve Instagram'ı kullanan hemen hemen tüm yetişkinler, oylama hakkında bilgi sahibi olan platformlarda oylama bilgi Merkezi'ne erişim gördü.

Çevresel Nedenler

Çevresel nedenler, Facebook'un yılın en iyi temaları altında beşinci teması. Platforma göre, dünya çapında 1.3 milyondan fazla insan, Facebook'un bu yılki en büyük bağış toplama etkinliğine katkıda bulundu ve 35 milyon dolardan fazla (yaklaşık Rs) para toplamayı başardı. 258 crores) Avustralya orman yangınlarından etkilenenler için rahatlama sağlamak. Facebook'a göre, bu aynı zamanda en büyük bağış toplama oldu. Bu arada, 2.6 milyondan fazla insanın 87 milyon dolardan fazla (kabaca Rs. 640 crores), iklim değişikliğiyle mücadele etmek, okyanus temizliğini teşvik etmek ve daha fazlasını yapmak için 2020'de Facebook Bağışçıları aracılığıyla.

İnanç Ve Topluluk

Faith and Community temasının bir parçası olarak Facebook, bu yıl birçok topluluğun yerel alışverişlere gittiğini söyledi. Son 3 ayda, dünya çapında İnstagram'da Küçük İşletme etiketini destekleyen 47 milyondan fazla hikaye yayınlandı. Bu arada, 6 Nisan'daki Paskalya ve Fısıh haftası, Messenger'daki en büyük grup video görüşmeleri ve Facebook'un manevi sayfalardan gelen en popüler canlı yayın haftasıydı, çünkü kişisel hizmetler kilitlenme nedeniyle askıya alındı.

Pop kültürünün en iyi 10 anı

Facebook'a göre, bu anlar “çılgın bir yıla biraz sersemlik getiren en eğlenceli, vahşi ve daha hafif anları”vurgulamaktadır.

Facebook uygulamalar arasında bu yıl etkileşimleri yüksek düzeyde bazı oluşturan anlar, müzik video, Megan, Seni Aygır, Shakira ve Jennifer Lopez Super Bowl devre arası performansı song ‘Vahşi' ile hamileliğini duyuran 2020 NBA Şampiyonluğu, Katy Perry kazanan Michael Jordan'ın ‘Son Dans' belgesel, Dave Chappelle var Netflix özel, Cardi B ve Megan, Seni Aygır şarkısı' WAP ‘Harry Styles' ‘Altın' şarkı bırakın, Los Angeles Lakers şunlardır: Milan, İtalya Netflix ‘Kaplan Kral " ve Andrea Bocelli Paskalya performans.

 



PAYLAŞ