Facebook 2019 İlk Çeyrekte 3 Milyara Yakın Sahte Hesap Sildi - Haberler - indir.com

Facebook 2019 İlk Çeyrekte 3 Milyara Yakın Sahte Hesap Sildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-24 17:38:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük sosyal medya sitesi Facebook, yılın ilk çeyreğine yönelik istatistiklerini açıklamaya devam ediyor. Şimdi ise Facebook’un bu yılın ilk çeyreğinde 2.2 milyar sahte hesap sildiğini duyurdu. Facebook platformu oldukça büyük bir yapıya sahipken, sadece gerçek kullanıcılar değil birçok sahte hesaba da sahip durumda. Bu yüzden şirketin dönem dönem platformunda hesap temizliği yapması gerekiyor. Son olarak gelen Facebook açıklamasına göre 2019’un ilk çeyreği baz alınarak toplamda 2.2 milyar sahte hesabı sildiğini açıkladı.

Facebook Sahte Hesapları Siliyor

Facebook'tan Korkutan Hamle : Kendi Kendine Öğrenen RobotFacebook'tan Korkutan Hamle : Kendi Kendine Öğrenen Robot

Özellikle şirket tarafından belirtilene göre son 6 aylık bölümde sahte hesapların ciddi oranda artış sağladığı ve bu durum otomatik saldırılardan olduğu ifade ediliyor. Kıyaslama noktasında ise 2018’in ilk çeyrek bölümünde silinen sahte hesap sayısı 1.2 milyar seviyesindeydi. Bu yılın aynı döneminde ise rakamın neredeyse iki katına yükseldiği ve 2.2 milyar seviyesine eriştiğini görüyoruz. Diğer yandan Ekim-Aralık 2017 döneminde bu sahte hesapların rakamında ise sadece 694 milyon gibi bir rakam görüyoruz.

Şirket ayrıca bu yılın başında yapmış olduğu hesap silme durumunda tek çeyrek için rekor bir seviyede sahte hesabın silindiğini belirtiyor. Facebook yoğun bir kullanım oranına sahip olurken, platformun geliştirmesinin yanı sıra içerisinde yer alan gereksiz hesaplarında temizlenmesi gerekiyor. Kullanıcı deneyimini her zaman ön planda tutan şirket, bu noktada kullanıcılara yönelik olumlu işler gerçekleştirmeye devam ediyor.


Facebook Veri Skandalından Sonra Eleman Bulmakta ZorlanıyorFacebook Veri Skandalından Sonra Eleman Bulmakta Zorlanıyor

PAYLAŞ