Facebook 1.5 milyon kullanıcısının bilgilerini izinsiz sunucusuna aktarmış - Haberler - indir.com

Facebook 1.5 milyon kullanıcısının bilgilerini izinsiz sunucusuna aktarmış

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-18 13:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sosyal medya devi Facebook tarafından yapılan açıklamaya göre 1.5 milyonluk yeni Facebook kullanıcılarının e-posta kişiler bilgileri kullanıcılardan izin almadan Facebook sunucularına aktarılmış durumda. Facebook’un kullanıcı bilgilerine yönelik yaşamış olduğu sızıntılar gündeme gelmeye devam ediyor. Kullanıcı bilgilerinin izinsiz olarak aktarıldığına dair söylentiler gelmeye devam ederken, kanıt olmadığı için tam olarak ispat edilemiyor. Dünyanın en büyük sosyal medya sitesi olarak bulunan Facebook, dün gece yapmış olduğu açıklama ile kullanıcıların e-posta adreslerinde yer alan kayıtlı kişilerin bilgilerini izinsiz bir şekilde eriştiklerini ifade etti. Facebook bu durumda e-posta kişilerine istenmeden elde ettiklerini belirtirken bu bilgilerin silinmeye devam ettiğini belirtti.

Facebook’tan Skandal İtiraf Geldi

Rusya'dan Facebook ve Twitter'a 9 Ay SüreRusya'dan Facebook ve Twitter'a 9 Ay Süre

Yapılan açıklamaya göre Facebook’un 2016 yılına kadar siteye kayıt olan kişilere arkadaşlarını daha kolay bulmaları için e-posta adresine kayıtlı kişileri Facebook’a aktarma seçeneği bulunuyordu. Bu seçenek ile yeni kullanıcılara e-posta adresine kayıtlı arkadaşlar gösterilebiliyordu. Ancak söz konusu bu sistem 2016 yılında değiştirildi ve yeni kullanıcılara ait e-posta kişileri Facebook’a aktarılma sisteminden vazgeçildi. Facebook tarafından belirtilene göre e-posta kişileri Facebook’a aktarma seçeneği kaldırılsa da, bazı zamanlar kişiler otomatik olarak aktarılıyordu.

Şuana kadar 1.5 milyon Facebook kullanıcısının e-posta bilgileri Facebook sunucularına aktarılmış durumda. Durum “yanlışlıkla” olarak ifade edilse de söz konusu arkadaş önerileri ve reklam hedeflemeleri için kullanıldığı biliniyor. Facebook tarafından söz konusu bu bilgiler şuan için silinse de, Facebook bu yanlışı sonrasında kullanıcıların e-posta kişilerini Facebook’a aktarma seçeneğini devre dışı bırakmış durumda. Facebook’un bazı dönemler yaptığı buna benzer işler ile beraber kullanıcıların izni olmadan veri aktarmaya çalıştığı için herhangi bir ceza alıp almayacağı bilinmiyor. Bakalım Facebook’un bu tarz gizlilik problemlerine yönelik yaptığı hamleler nasıl düzeltilecek ilerleyen zamanlarda göreceğiz.


İlgili uygulamalar
Facebook, Yakın Şirketlere Veri Satmak nedeniyle Mark Zuckerberg'ü SuçluyorFacebook, Yakın Şirketlere Veri Satmak nedeniyle Mark Zuckerberg'ü Suçluyor
Facebook'dan yapay zekaya sahip sanal asistan geliyor!Facebook'dan yapay zekaya sahip sanal asistan geliyor!

PAYLAŞ